"Srbija nije zaboravila": Vučić prisustvovao pomenu Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save (FOTO)

16.01.2023

08:19

0

Autor: M.M.

Oliver Ivanović ubijen je 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici

"Srbija nije zaboravila": Vučić prisustvovao pomenu Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save (FOTO)
Održan pomen Oliveru Ivanoviću - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Jutros su prijatelji i saborci Olivera Ivanovića obeležili petogodišnjicu ubistva pomenom i paljenjem sveća ispred sedišta GI SDP u 8.15 časova, kada je i ubijen.

Pomen se održava i u Beogradu, u Hramu Svetog Save, kojem prisustvuju udovica pokojnog Olivera Milena Popović i Bogdan, njegov najmlađi sin, porodica, prijatelji i poštovaoci.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Na pomen u Hramu je nešto pre 9 časova došao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, koji su zapalili sveće.

Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije zaboravila i neće odustati od zahteva da se pravi zločinci za smrt Olivera Ivanovića privedu pravdi.

-Već pet godina nema ni istine ni pravde u slučaju ovog gnusnog i neljudskog čina. Srbija nije zaboravila i neće odustati od zahteva da se pravi zločinci privedu pravdi. Počivaj u miru - napisao je Vučić na Instagramu.

Danas se obeležava godišnjica ubistva lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Ivanović sahranjen - na Novom groblju u Beogradu u 11 sati.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici. U njega je pucano šest puta u leđa.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike