Vučić danas na sastanku o analizi rada Vojske Srbije u 2022, sledi susret sa Karolinom Zijade

16.01.2023

05:58

0

Autor: I.K.

Nakon dočeka, sastanak će biti zatvoren za medije, ali su nakon sastanka planirane izjave

Vučić danas na sastanku o analizi rada Vojske Srbije u 2022, sledi susret sa Karolinom Zijade
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnom predstavnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šeficom Misije UNMIK Karolinom Zijade. Kako je najavljeno iz Predsedništva, sastanak ej zakazan u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika.

Prethodno je najavljeno da će predsednik Srbije prisustvovati sastanku na kom će biti predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2022. godinu. Sastanak je planiran u Domu Garde na Topčideru u 9 sati.

Nakon dočeka, sastanak će biti zatvoren za medije, ali su nakon sastanka planirane izjave.

Inače, predsednik Srbije juče se sastao sa ministrom za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, koji mu je preneo pozdrave predsednika UAE, Njegovog visočanstva šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana. Kako je navedeno u saopštenju nakon susreta, oni su razgovarali o širenju bilateralne saradnje i ekonomskih odnosa, kao i o konkretizaciji predloga i planova za realizaciju novih zajedničkih projekata od obostranog interesa, koji su bili tema i tokom posete predsednika Vučića Emiratima i sastanka sa Njegovim visočanstvom šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom u septembru prošle godine u Abu Dabiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike