Vučić: Zahvalni smo jer je delegacija SAD insistirala na sprovođenju sporazuma - sada je potpuno jasno da ZSO mora da bude formirana

13.01.2023

10:37

0

"Ukazali smo na ono što smo odgovorili o tome u našem non pejperu, na to koje su nam crvene linije"

Vučić: Zahvalni smo jer je delegacija SAD insistirala na sprovođenju sporazuma - sada je potpuno jasno da ZSO mora da bude formirana
Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zahvalan američkoj delegaciji koja je prilikom posete Prištini insistirala na sprovođenju dogovorenih sporazuma.

On je novinarima nakon dodele nagrada za najbolju fotografiju rekao da je sa delegacijom SAD juče razgovarao i o takozvanom francusko-nemačkom predlogu.

- Ukazali smo na ono što smo odgovorili o tome u našem non pejperu, na to koje su nam crvene linije. Govorili smo i o ZSO. Očekujemo i zahvaljujemo se za to što je delegacija SAD insistirala na sprovođenju sporazuma, a 20. nas očekuje veliki sastanak sa (Miroslavom) Lajčakom. Videćemo kako to izgleda, rekao je on.

- Neće biti jednostavno, ali dobro je da je sada potpuno jasno da ZSO mora da bude formirana - kazao je Vučić.

Predsednik kaže da je rekao koje su naše crvene linije i da je tema razgovara bila i francusko-nemački predlog o Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da je sa delegacijom SAD, koju je predvodio Derek Šole, razgovarao o KiM, bilateralnim odnosima, približavanju strateškom dijalogu Srbije i SAD, regionu, kao i o situaciji u Ukrajini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike