Predsednik Vučić uručio nagrade pobednicima konkursa: "Svaka od ovih fotografija slavi lepote Srbije"

13.01.2023

10:06

0

Autor: 24sedam

Na izložbi je predstavljeno 29 autorskih fotografija objavljenih tokom trajanja konkursa

Predsednik Vučić uručio nagrade pobednicima konkursa: "Svaka od ovih fotografija slavi lepote Srbije"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je nagrade autorima fotografija sa konkursa "Naša najlepša Srbija", na izložbi njihovih radova u Palati Srbija.

Na izložbi je predstavljeno 29 autorskih fotografija objavljenih tokom trajanja konkursa, a pobednička fotografija koja je imala najviše lajkova na instagramu je autorke Dragane Macure, koja je fotografisala jezero Perućac. 

Njena slika imala je 6.488 lajkova na instagramu.

Obraćanje predsednika

Posle dodele nagrada obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekavši da je ova manifestacija povod da se divimo našoj zemlji.

– Svaka od vaših fotografija slavi lepote zemlje, slavi našu Srbiju. U eri socijalnih mreža koje se ne retko koriste samo za negativan kontekst, obaveza svih nas jeste da svoju zemlju čuvamo i negujemo njene lepote – rekao je Vučić.

Kako kaže, na ovim fotografijama, osim veličanstvene prirode naše zemlje, pokazali ste koliko volite mesta iz kojih dolazite, kao i celu našu zemlju.

– Sve nas u Srbiji bih još jednom zamolio da u ovim vremenima smutnje i svetskih sukoba, kao i bezbroj problema, volimo i čuvamo svoju zemlju i da je guramo napred – rekao je Vučić.

Tanjug
 

– Želim da čestitam svima koji slave Novu godinu po julijanskom kalendaru. Živela naša prelepa Srbija – rekao je predsednik.

Četiri teme tokom razgovora sa Šoleom

O razgovoru sa Derekom Šoleom i tome kako je protekao jučerašnji razgovor, Vučić kaže je istakao četiri teme.

– Bio je iskren razgovor o četiri ključne teme: KiM, bilateralni odnosi, politički i ekonomski, situacija u regionu, četvro Rusija i Ukrajina. Razgovarali smo o francusko-nemačkom planu koji podržava Amerika. Mi smo rekli koje su naše crvene linije. Govorili smo o ZSO. Zahvalio sam se što je Amerika insistirala na sprovođenju sporazuma.

– Kada insistirate da nešto bude u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a zašto smo onda razgovarali. Ne znam kako misle da izvedu. Videćemo kako će to da teče. Dobro je da je sasvim jasno da ZSO mora da bude formirana.

Tanjug
 

– Bilo kakav oblik priznanja, ustupanja članstva u UN, to su naše crvene linije. To su stvari o kojima ne možemo da razgovaramo. Da li će Amerika promeniti svoj odnos prema Kosovu, neće. On je juče pokazao poštovanje prema Srbiji. Ono što je dobra stvar, je da oni žele da čuju ono šta su očekivanja Srbije i Srba. Svi oni na kraju krajeva znaju, da je sve bilo izazvano jednostranim potezima Prištine – ističe predsednik i dodao da je važna saradnja sa Amerikom u svakom smislu.

O kampanji protiv porodice

– Samo gola mržnja prema meni, bez ikakve argumentacije. Prvo su rekli da je član delegacije, kada su ustanovili da je to laž, onda su se pitali šta će on tamo, a kada su čuli da ide godinama…Onda su rekli da ide mnogo obezbeđenja. Kada sam rekao da ću da pokažem papire u emisiji Ćirilica, onda odjednom nemoj da pričamo o tome… Na kraju sve se svelo na mržnju. Ustanovili smo da nijedan protokol nije prekršen. Kao i za sve drugo, kao i za Jovanjicu…Samo kako da se ide na kriminalizaciju mene i moje porodice.

Tanjug
 

Podsetimo, konkurs "Naša najlepša Srbija" organizovan je u junu prošle godine sa ciljem da se na najbolji način promoviše lepota Srbije, a svake nedelje birana je najlepša autorska fotografija, koju su kandidati slali na mejl Predsedništva otvoren za tu namenu.

Konkurs je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu  @buducnostsrbijeav u cilju promocije jedinstvene lepote, običaja i nasleđa Srbije. 

"Putovanje po Srbiji" nastavlja se i ove godine uz poziv predsednika Vučića građanima da svoje autorske fotografije najlepšeg domaćinstva Srbije šalju na e-poštu najlepšedomać[email protected] .

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike