Brutalni fašizam sa njihove strane: Napadi na porodicu predsednika su deo kampanje pritisaka na Vučića

11.01.2023

09:27

0

Autor: 24sedam

Za Kipar važe rezolucije UN, a za Srbiju ne važe: Premijerka Brnabić ocenila da se u međunarodnim odnosima primenjuju dupli standardi

Brutalni fašizam sa njihove strane: Napadi na porodicu predsednika su deo kampanje pritisaka na Vučića
premijerka Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se primenjuju dupli standardi u međunarodnim odnosima prema teritorijalnim sporovima i navela primer Kipra i KiM koje je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova tretira na različite načine.

"Nemačko Ministarstvo spoljlnih poslova je reklo da rešenje dve Nemačke nije opcija za Kipar, nego je jedino rešenje kroz UN i poštovanje relevantnih rezolucija UN. Dakle, dve države nije opcija za Kipar, a kada govore o Srbiji to je valjda jedina opcija i nije opcija poštovanje rezolucija UN. Ali takva je realnost i mi moramo da radimo u tim okvirima, da očuvamo Srbiju i predsednik Vučić radi na tome", rekla je premijerka za TV Pink.

Ona je objasnila da se mora raditi na ekonomskom jačanju Srbije paralelno sa zaštitom nacionalnih interesa u političkoj sferi.

"Politički morate da štitite interese našeg naroda, uključujući KiM, ali s druge strane morate i dalje da gradite mostove sa onima koji kažu da za Kipar rezolucija UN važi, a na Srbiju nikako ne sme da se primeni", primetila je premijerka Brnabić.

Kada je reč o poseti savetnika u Stejt departmentu Dereka Šolea Beogradu, ona je istakla da nema ni dobra ni loša očekivanja, već samo da SAD ispune obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština na KiM.

"Nemam nikakva očekivanja, ni dobra ni loša. Jedino što je važno i što je na stolu je obećanje SAD da će se krenuti sa formiranjem ZSO i to bi bilo dobro, to bi bila implementacija Briselskog sporazuma", rekla je premijerka za TV Pink.

Komentarišući napade na sina Aleksandra Vučića, ona je naglasila kako se ne dešavaju slučajno brojni medijski napisi i priče o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom sinu Danilu u ovom trenutku.

"Ne dešava se ovo sve slučajno. Ti brutalni napadi na Aleksandra Vučića preko njegove porodice i Danila se dešavaju zato što su deo kamanje pritisaka na predsednika Vučića pred sve predstojeće značajne posete i teške razgovore i u tome ne učestvuju samo mediji u Srbji, nego i u regionu, a pre svega u Hrvatskoj", izjavila je Brnabićeva.

Dodala je kako donekle razume zašto ta kampanja ide iz Hrvatske, jer je u vreme vlasti Aleksandra Vučića počelo da se govori o zločinima počinjenim u NDH.

- Vučić je rekao da Danilo nije bio u državnoj delegaciji, i tamo je otišao samoinicijativno. Vučić je rekao da je ponosan na to, što je vaspitavao sina u duhu da voli Republiku Srpsku, gde je otišao osmi put. Tu se pokazuju dve brutalne laži. Prva je ta da je Danilo bio član delegacije, i dokazali smo da nije, da je to laž.

 

 

Kako je istakla, tajkunski mediji, bezobzirno, i svaki dan udaraju na ono najvrednije, na decu predsednika Srbije.

- Druga laž je ta da je on predstavljao Vučića, a onda je usledilo pitanje: "Pa dobro, šta će on onda tamo?" Pa, šta mi treba nekom da zabranimo da negde ide, jer je sin predsednika Aleksandra Vučića? - rekla je premijerka.

Premijerka je potom podsetila na Danilov odlazak u Požegu na utakmicu, gde su tajkunski mediji preneli da je išao pod pratnjom, što je još jedna laž u nizu.

- Oni sve pišu kao po komandi, svi isto. Mi smo sada zaključili da Danilo ne može da putuje van granica Srbije, ali nije pohvalno ni u Srbiji - rekla je Brnabić, podsećajući na pisanje Krika:

- Brutalni fašizam sa njihove strane! To prestati neće! Gospodo, koji sebi dozvoljavate ovo, moralni standardi, lični principi... Ne čuvamo mi samo Vučića, Danila, mi time čuvamo i borimo se za normalnu i pristojnu Srbiju.

Ona je dodala da je Danilo kolateralna šteta, i da je vaspitan i divan mladić.

- Svako ko ga zna, zna da to što o njemu pišu, jesu laži i neistine - dodala je premijerka.

Premijerka je potom podsetila na još jednu situaciju, kada je predsednik tražio privatnu posetu od Hrvatske da poseti Jasenovac, a tajkunski mediji su tada izjavili da se tako ne ulazi u zemlju, iako su sa druge strane imali "problem" sa najavama poseta Danila Vučića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike