Lajčak i Eskobar poručili: Zacrtani sledeći koraci u dijalogu Beograda i Prištine!

10.01.2023

20:50

0

Autor: 24sedam

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastali su se juče sa zamenikom generalnog sekretara NATO Mirčeom Džoanom

Lajčak i Eskobar poručili: Zacrtani sledeći koraci u dijalogu Beograda i Prištine!
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je u razgovoru sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom zacrtao sledeće korake u dijalogu.

- Zacrtani sledeći koraci u dijalogu sa mojim američkim kolegom i prijateljem Gabrijelom Eskobarom. Radujemo se nastavku naše veoma bliske saradnje u 2023. godini - napisao je Lajčak na svom nalogu na Tviteru.

 

 

Podsetimo, Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastali su se juče sa zamenikom generalnog sekretara NATO Mirčeom Džoanom sa kojim su razgovarali, između ostalog, o pronalaženju rešenja između Beograda i Prištine.

NATO nastavlja da podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU - kao glavne platforme za izgradnju trajnog mira i bezbednosti širom regiona - i sve napore usmerene ka unapređenju evropskih i evroatlantskih integracija Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu NATO-a nakon sastanka trojice zvaničnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike