Petković uzvratio Kurtiju na uvrede: "Sigurno nije normalan onaj koji na Badnji dan puca u srpsku decu"

10.01.2023

15:03

0

Autor: 24sedam

Petković reagovao na izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da je "Srbija sve nenormalnija"

Petković uzvratio Kurtiju na uvrede: "Sigurno nije normalan onaj koji na Badnji dan puca u srpsku decu"
Kurti, Petković - Copyright Kancelarija za KIM Profimedia

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da je "Srbija sve nenormalnija" ističući da je samo Kurti sve nenormalniji, jer odbija da formira Zajednicu srpskih opština.

Petković je na svom Tviter nalogu napisao i da "sigurno nije normalan onaj koji na Badnji dan puca u srpsku decu".

"Sve nenormalniji je samo Kurti koji odbija da formira Zajednicu srpskih opština, obavezu Prištine već 10 godina i time gazi dijalog i guši normalizaciju odnosa. Sigurno nije normalan onaj ko na Badnji dan puca u srpsku decu!", napisao je Petković na Tviteru.

Kurti je izjavio da su SAD partner i saveznik Prištine i da će blisko sarađivati na normalizaciji odnosa sa Srbijom, ali da se mora razumeti da je "Srbija sve nenormalnija", preneo je Reporteri. On je rekao novinarima nakon sastanka sa gradonačelnicima da je Srbija jednoglasno odbacila taj predlog na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost održanoj krajem decembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike