Ivica Dačić o redefinisanju odnosa sa Hrvatskom: Srbija je prva pružila ruku

09.01.2023

11:28

0

Autor: 24sedam

Ministar spoljnih poslova Iivca Dačić poručuje da Srbija i Hrvatska moraju da se dogovore o pitanjima sadašnjosti i budućnosti

Ivica Dačić o redefinisanju odnosa sa Hrvatskom: Srbija je prva pružila ruku
Plenković, Pupovac i Dačić - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da Srbija i Hrvatska moraju da se dogovore o pitanjima sadašnjosti i budućnosti, a da stvari oko prošlosti i pitanja koja tište i jednu i drugu stranu rešavaju na najbolji mogući način. 

Dačić, koji je uoči Božića posetio Zagreb u cilju otopljavanja odnosa dve države, za televiziju Hepi kazao je da je zvanični Beograd „prvi pružio ruku“ Hrvatskoj, te da će se, kako je dodao, videti kako će se to dalje odvijati. 

Ocenio je da je „tu pitanje šta ko želi“, te ukazao da je potrebno da se traži zajednički interes.

Dačić je rekao da još ne zna koliko će njegova poseta Zagrebu imati efekta, i ocenio da se, u smislu poslatih poruka, zvanični Beograd poneo veoma odgovorno.

„Pored svih međusobnih razlika, moramo da se dogovaramo oko pitanja koja se tiču sadašnjosti i budućnosti i da stvari oko prošlosti rešavamo na najbolji mogući način“, rekao je on, ali i dodao da „nažalost, nije optimista“.

TV Prva printscreen
Ivica Dačić gostovao je na televiziji Hepi

 

Kako je ocenio, trebalo bi da bude obuhvaćeno sve ono što tišti Srbe, Prvi srpski rat, Drugi svetski rat, Oluja, i mora da se radi na prevazilaženju tih prepreka.

„Mi smo pružili prvi ruku i videćemo kako će se dalje odvijati“, rekao je Dačić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike