Novogodišnji paketići, dar predsednika Vučića, stigli u Prilužje (FOTO/VIDEO)

05.01.2023

14:48

0

"Jako je važno da svi pokažemo, što je i poruka predsednika, da smo svi deo jedne velike porodice"

Novogodišnji paketići, dar predsednika Vučića, stigli u Prilužje (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/Instagram/samojedno

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Kancelarije za KiM za saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom i brigu o kulturnom nasleđu Milena Parlić, posetila je danas naselje Prilužje na Kosovu i Metohiji i mališanima u predškolskoj utanovi "Car Konstantin i carica Milica", u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uručila novogodišnje paketiće.

Tokom  dvodnevne posete KiM, Parlić će, sa istim ciljem, obići i Kosovku Mitrovicu, Gračanicu, Pasjane, Srbicu, Vučitrn i selo Banje.

- Slatkim putem, koji povezuje Andrićev venac i našu južnu pokrajinu, jutros je krenuo Deda Mraz kako bi, u ime predsednika Republike Srbije obradovao mališane. Trenutno smo u PU 'Car Konstantin i carica Milica' u Prilužju, a druženje nastavljamo sa našom decom iz Srbičke i Istočke opštine, obilazimo selo Banje, Suvo Grlo i Crkolez, rekla je Parlić za TV Most.

Ona je najavila da će suta, poklon pakete ove godine dobiti i porodilišta pri zdravstvenim centrima.

Prema njenim rečima, tokom sutrašnjeg dana obići će porodilišta u Pasjanu, Gračanici, Kosovskoj Mitrovici.

 

- U ime predsednika Republike, Predsedništva, svih članova Vlade poželećemo zaposlenima puno  zdravlja njima i njihovim porodicama, ali i pune ruke posla sa željom da nam u ovoj godini, pored mira, pored svakodnevne brige o potrebama i problemima bude i što više zdravih, novorođenih beba, naglasila je Parlić.

Ona je navela da je Kancelarija za KiM u saradnji sa svim opštinama obezbedila i paketiće za sve mališane na toj teritoriji.

Dodala je da su se akciji pridružile i mnoge humanitarne i studentske organizacije, kao i aktivisti koji učestvuju u prikupljanju i podeli paketića.

- Jako je važno da svi pokažemo, što je i poruka predsednika, da smo svi deo jedne velike porodice i da ovim malim darovima svi mi šaljemo pregršt ljubavi i topline našoj deci, poručila je Parlić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike