Miloš Vučević uputio snažnu poruku građanima Srbije: Ovo je pravo vreme da pokažemo nacionalnu solidarnost i političku zrelost

27.12.2022

10:31

0

Autor: 24sedam

Ministar je sinoć saopštio da je predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vućić naredio da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti

Miloš Vučević uputio snažnu poruku građanima Srbije: Ovo je pravo vreme da pokažemo nacionalnu solidarnost i političku zrelost
ministar Vučević i general Mojsilović u garnizonu Raška - Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je u ovim kriznim trenucima po naš narod na Kosovu i Metohiji, snažnu poruku svm građanima.

-Ovo je pravo vreme da pokažemo nacionalnu solidarnost i političku zrelost i kao građani i kao narod, poručio je ministar Vučević na Instagramu.

 

 

Podsetimo, ministar je sinoć saopštio da je predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vućić naredio da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Vučević je istakao da je Vučić naredio podizanje borbene gotovosti, imajući u vidu sve što se dešava na KiM i to da se albanske vlasti, odnosno tzv. vlada Kosova pod Aljbinom Kurtijem i dalje pripremaju za napad na Srbe i na nasilno uklanjanje barikada.

Vučević je naveo da je razlog i nerešavanje problema koji su doveli do demokratskog protesta Srba i vid ćutnje međunarodne zajednice, kao i neutralne izjave koje ne vode ka političkom rešenju. 

Istovremeno, ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić naložio je podizanje borbene gotovosti jedinica MUP.

- Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUPa. Žandarmerije, SAJ i policijske brigade. Koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i zauzmu položaje predviđene operativnim planom - rekao je Gašić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike