KPN dodelio godišnje nagrade: Srbi na barikadama najveće patriote - Rada Trajković najveći srbomrzac (FOTO/VIDEO)

26.12.2022

12:18

0

Autor: 24sedam

Srbima sa KiM biće uručena replika zastave koju su nosili srpski ustanici u Prvom srpskom ustanku, kao i grumen zemlje iz Orašca gde je podignuta Karađorđeva buna

KPN dodelio godišnje nagrade: Srbi na barikadama najveće patriote - Rada Trajković najveći srbomrzac (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Danas je u medija centru Udruženja novinara Srbije održana konferencija za novinare povodom godišnje nagrade Konzervativnog pokreta Naši za najveći doprinos u širenju patriotizma i lјubavi prema otadžbini.

Tim povodom okupljenima se obratilo Ivan Ivanović predsednik KPN, koji je istakao da su se u srpskoj mnogostradalnoj istoriji Srbi delili na one koji su se borili za svoj narod, i državu i na one koju su bili protiv, što se najčešće pokazivalo na primeru kosovskog mita i zaveta, koji nam je kao narodu dao jasno utemeljenje. 

Nagradom za najveći doprinos u širenju patriotizma i lјubavi prema otadžbini KPN je rešio da nagradi kosovske Srbe koji su 17. dan na barikadama.

- Njima će  biće uručena replika zastave koju su nosili srpski ustanici u Prvom srpskom ustanku, kao i grumen zemlje iz Orašca gde je podignuta Karađorđeva buna, istakao je lider KPN.

Za najvećeg srbomrsca izabrana je Rada Trajković  predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohija. 

- Rada Trajković je ušla  u vladu osuđenog teroriste Aljbina Kurtija, dok srpski narod brani svoj opstanak na vekovnim ognjištima. Srpski narod se suočava sa svakodnevnim napadima, srpski policajci se hapse, a to gospođu Trajković ne interesuje. Svojim postupcima je pokazala da je definitivno najveći srbomrzac za ovu godinu, istakao je Ivanović i dodao:

- Ono što jedino možemo da joj damo je avionska karta, da otputuje u Tiranu ako joj se u Srbiji ne sviđa.  Ona je zgazila na sve srpske institucije, na srpski narod, zaključio je Ivanović. 

 

On je napomenuo da će KPN nastaviti sa sličnim aktivnostima u cilju da javnosti pokaže ko radi za srpsku državu a ko protiv nje. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike