Ambasador Hil je zaboravio ratne zločine NATO u Srbiji?

15.09.2022

12:32

1

Kristofer Hil zaboravlja da su Sjedinjene Američke Države i NATO izvršile brutalnu i kriminalnu vojnu agresiju na SRJ, koja je bila nelegalna i bez odobrenja Saveta bezbednosti UN

Ambasador Hil je zaboravio ratne zločine NATO u Srbiji?
kristofer hil profimedia-0016462164 - Copyright Profimedia

Konzervativni pokret Naši najoštrije osuđuje izjavu Kristofera Hila ambasadora SAD u Srbiji, koji se na svom Tviter nalogu dotakao vojne ruske vojne intervencije u Ukrajini i izjavio:

- Ponekad naslov govori sve: Ukrajina oslobađa gradove, Rusija bombarduje elektrane. Napadi na civilnu infrastrukturu svedočanstvo su ruske brutalnosti, dok se hrabri branioci Ukrajine bore da oslobode svoje domove i sela od ruske okupacije. #SlavaUkraini - poručio je Hil.

 

 

Međutim, Kristofer Hil zaboravlja da su Sjedinjene Američke Države i NATO izvršile brutalnu i kriminalnu vojnu agresiju na SRJ, koja je bila nelegalna i bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

Agresija protiv suverene evropske zemlje koja se dogodila pod vrlo spornim izgovorima dovela je do toga da su u napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri. Procene štete koju je imala SRJ kreću se oko 100 milijardi američkih dolara

Konačan broj izgubljenih života zvanično nije usaglašen, a kreće se oko 3.500 ljudi, a istovremeno procenjuje se da je ranjeno više od 12.000 ljudi.

Profimedia
 

Konzervativni pokret Naši izjave Kristofera Hila u najmanju ruku smatra vulgarnim posebno zbog njegovog aktivnog učešća u dešavanjima na Balkanu tokom devedesetih godina i njegove izjave o vojnoj intervenciji Rusije su u najmanju ruku nemoralne i još jednom nam pokazuju dvostruke standarde SAD.

Srpski narod odlično zna ko su mu prijatelji i ko ga nije bombardovao i ta istina se ne može promeniti ni na jedan način.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KPN

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike