Gujon poručio Kurtiju: Budite dosledni i dozvolite mi da uđem na Kosmet u ime ljudskih prava

16.12.2022

14:31

0

Kurti je prethodno, reagujući na objavu Trajković da je zadržana na administrativnom prelazu Merdare, napisao na Tviteru da njeno zadržavanje od strane Srbije "predstavlja grubo kršenje ljudskih prava"

Gujon poručio Kurtiju: Budite dosledni i dozvolite mi da uđem na Kosmet u ime ljudskih prava
Arno Gujon - Copyright TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zatražio je danas od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da bude dosledan i dozvoli mu ulazak na KiM, reagujući tako na Kurtijevu izjavu da su savetnici ministra za zajednice i povratak Radi Trajković, zadržanoj na prelazu Merdare, ugrožena ljudska prava. 

- Molim Vas budite dosledni Aljbine Kurti i dozvolite mi da uđem na Kosovo u ime istih ljudskih prava koja ste mi uskratili pre četiri godine kada su me vaše specijalne snage uhapsile, zadržale u pritvoru, pretile mi i potom me deportovale. Hvala unapred - poručio je Gujon na Tviteru. 

Kurti je prethodno, reagujući na objavu Trajković da je zadržana na administrativnom prelazu Merdare, napisao na Tviteru da njeno zadržavanje od strane Srbije "predstavlja grubo kršenje ljudskih prava" i ocenio da je reč o, kako tvrdi, "odmazdi nad kosovskim Srbima koji poštuju zakon".

Trajković je na Tviteru napisala da je 18 sati na administrativnom prelazu Merdare, na putu sa KiM, a u ranijoj današnjoj objavi navela je da je bez "hrane, vode, lekova", tvrdeći da su joj oduzeta dokumenta. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike