"Pronašli smo zlato i kalcijum-karbonat u Srbiji, kao da nas je Bog pogledao!": Vučić saopštio neverovatne vesti!

15.12.2022

21:30

0

Autor: 24sedam

I to u jednom od najsiromašnijih delova zemlje

"Pronašli smo zlato i kalcijum-karbonat u Srbiji, kao da nas je Bog pogledao!": Vučić saopštio neverovatne vesti!
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je pronađeno zlato i kalcijum-karbonat u Srbiji.

- Pronašli smo kalcijum-karbonat u Srbiji. Kao da nas je Bog pogledao. Pronađeno je i potpuno novo nalazište zlata u jednom od najsiromašnijih delova Srbije - rekao je Vučić.

Sledeća zima najteža u istoriji sveta

- Mi kada pravimo plan, računamo da će taj rat u Ukrajini trajati i sledeće cele godine, a računamo da će trajati i duže. Sledeća zima računamo da će biti najteža u istoriji sveta. Zašto? Ove zime ovde imate povećanje struje od osam odsto. Suština je da je u drugim državama mnogo teža situacija. Mi smo obezbedili i dovoljne količine uglja i gasa. Snalazili smo se i mi, ali i mnogi u Evropi. Zašto vidim da će biti loše. Nisam ja samo vrana i gavran, ja ne volim ljude da lažem. Uvek će biti onih koji su od nas bliži. Suština je da smo sve uradili da najblaže podnesemo zimu. Ali sledeće zime se troše te rezerve, a kada potrošimo, ne znam kako će biti - rekao je Vučić. 

I dalje pritisci da Srbija uvede sankcije Rusiji

- Nemamo mi problem sa Rusijom u smislu da je problem da im uvedemo sankcije. Oni su nama uvodili, naoružavali Hrvatsku, podržavali nezavisnost Crne Gore. Mi imamo moralnu obavezu da probamo da izdržimo ovako i tako će biti dokle god nisu ugroženi naši nacionalni interesi. Mi ne možemo da zaboravimo 2015. godinu i podršku Rusije u UN. Ja sam predsednik Srbije i imam obavezu samo prema svom narodu. Sa Zelenskim se nikada nisam čuo. Da me je pozvao, ja bih razgovarao. Nije me pozvao, ja neću da trčim ni za kim. Sve je komplikovano tamo na ratištu, i jednima i drugima nedostaje municije i izgubili su mnogo ljudi i jedni i drugi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike