Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Lajčakom i Eskobarom: Imali smo iskren i korektan razgovor (FOTO)

14.12.2022

14:40

0

Autor: 24sedam

Eskobar i Lajčak prethodno su boravili u Prištini, a ova diplomatska aktivnost usmerena je na smirivanje tenzija na KiM

Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Lajčakom i Eskobarom: Imali smo iskren i korektan razgovor (FOTO)
Eskobar i Lajčak na sastanku sa Vučićem - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Trilateralni susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom održan je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

- Iskren i korektan razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom - napisao je Vučić na svom Instagramu nalogu nakon sastanka.

 

 

Vučić je prethodno razgovarao u četiri oka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Eskobar i Lajčak prethodno su boravili u Prištini, a ova pojačana diplomatska aktivnost usmerena je na smirivanje tenzija i eventualnu pripremu nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Poslednjih dana tenzije su podignute u južnoj srpskoj pokrajini, nakon nekoliko akcija kosovske policije usmerene protiv Srba.

Pretpostavlja se da trojica sagovornika razgovaraju i o novom dokumentu takozvanom francusko-nemačkom predlogu koji donosi sporazum kao prethodnicu nastavku dijaloga i konačnom rešenju kosovskog pitanja.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike