Ana Brnabić poručila Violi fon Kramon: Bolje je ćutati!

12.12.2022

21:59

0

Autor: 24sedam

Premijerka Srbije je na Tviteru poručila Violi fon Kramon, koja je, kako je ocenila „preuzela ulogu komandanta Kfora“, da je „nekada bolje ćutati“

Ana Brnabić poručila Violi fon Kramon: Bolje je ćutati!
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Nekada je bolje ćutati, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić izvestiocu Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Violi fon Kramon, a povodom njene izjave da je neprihvatljiv ulazak srpskih vojnika na tzv. Kosovo.


Brnabićeva je na Tviteru poručila Violi Fon Kramon, koja je, kako je ocenila „preuzela ulogu komandanta Kfora“, da je „nekada bolje ćutati“ i podsetila da su reakcije Fon Kramon izostale mnogo puta, zbog čega ju je i „nazvala majstorom ćutanja“.

- Konačno, dugo očekivano saopštenje lažnog generalnog sekretara UN Viole fon Kramon, koja je takođe preuzela ulogu glavnog komandanta KFOR-a, generalnog stručnjaka za sva pitanja – od litijuma do Evroprajda, i glavnog branioca vladavine prava i ljudskih prava (isključujući Srbe) -  navela je predsednica Vlade Srbije.

 

 

Brnabićeva je to navela reagujući na navode Fon Kramonove na Tviteru da obnova mira i stabilnosti na severu Kosova mora biti prioritet, a da su napadi na Euleks i najava ulaska srpskih vojnika na tzv. Kosovo neprihvatljivi.

- Sada se konačno osećala obaveznom da kaže nešto o miru i stabilnosti na severu tzv. Kosova i u svojoj izjavi pozvala na raspuštanje Saveta bezbednosti UN čije rezolucije treba ignorisati ako joj se ne dopadaju. Bravo! - napisala je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije podsetila je da je Fon Kramonova bila gospodar ćutanja kada je Aljbin Kurti za ministra za zajednice i povratak, da predstavlja Srbe na tzv. Kosovu postavio Nenada Rašića, čoveka koji je na izborima osvojio 0,2 odsto glasova, 30 puta manje od predstavnika Srpske liste.

AP Photo/Hadi Mizban/Darko Vojinović
 


- Majstor ćutanja bila je kada je pre 10 dana (2. decembra) bez objašnjenja uhapšen Gavrilo Milosavljević (63) kada je otišao da prijavi oduzetu imovinu u opštini Istok - navela je ona.

Prema rečima Brnabićeve, Fon Kramon je pokazala i da je majstor meditacije kada je pre šest dana (6. decembra) kosovska policija nasilno upala u Zubin Potok, a potom i u Kosovsku Mitrovicu - direktno kršeći Briselski sporazum.

- Izvestilac EP, poznat i kao 'Ne treba ništa da govorim', kada je Kurti pre tri dana (9. decembra) izjavio da je zahtev Srbije da tzv. Kosovo uspostavi Zajednicu srpskih opština 'detinjast' – čime se direktno suprotstavlja Briselu Sporazum čiji je garant EU - navela je Brnabić.

Vlada Srbije trebalo bi, kako je najavljeno, u četvrtak na sednici da usvoji zahtev kojim će Srbija tražiti povratak naših snaga, vojske i policije na KiM, što je predviđeno Rezolucijom 12 44 SB UN.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike