Obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama na severu KiM

11.12.2022

21:41

0

Autor: 24sedam

Za sada nije poznato do kada će trajati obustava rada

Obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama na severu KiM
Kosovska Mitrovica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zbog najnovijeg terora premijera lažne države Kosovo, Aljbina Kurtija nastava u osnovnim i srednjim školama na severu KiM je obustavljena.

Za sada nije poznato do kada će trajati obustava rada.

Situacija na KiM je veoma napeta, a danas je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, nakon što je predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio da je, prema informacijama koje ima, Kurti na sednici sa svojim tzv. bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane ROSU i ostale jedinice na sever Kosova i Metohije da progoni naš narod i ''sprovodi Oluju''.

Kurti: Obavestio sam Kvintu da večeras udaram na sever

Aljbin Kurti obavestio je danas predstavnike Kvinte na KiM, da će kosovske bezbednosne strukture, predvođene Specijalnim jedinicama policije, preduzeti sve mere kako bi uklonili barikade na severu.

On je Srbima dao ultimatum da najkasnije do večeras sklone prepreke sa magistralnih puteva.

On je, takođe, informisao predstavnike Kvinte da je naredio policiji tzv. Kosova i svim službama da se stave u punu pripravnost za večerašnju akciju.

Podsetimo, na konferenciji za novinare koju je održao sa ministrom tzv. Kosova Dželjaljem Svečljom, pozvao je Srbe na KiM da odmah uklone barikade na severu, te da će preduzeti odgovarajuće mere.

Vučić: Izdata su najvažnija naređenja

Vučić je istakao da su preduzete odgovarajuće mere za zaštitu naše otadžbine, kao i da su izdata najvažnija naređenja.

- Pred Srbima na KiM je teška noć, moje je da budem sa njima. Imamo uveravanja iz KFORA i Evrope da oni neće preduzimati nasilne akcije protiv demonstranata, a nastavićemo i da razgovaramo sa njima, rekao je Vučić i dodao:

– Preduzeli smo odgovarajuće mere za zaštitu naše otadžbine, izdao sam najvažnija naređenja, Savet za nacionalnu bezbednost ih je prihvatio, ponosan sam na naše vojnike i policajce, pre nego što dobiju bilo kakvo naređenje za podizanje borbene gotovosti, milion puta pre toga pokušaćemo da sačuvamo mir – objasnio je predsednik Srbije.

Predsednik je istakao da je ceo dan imao kontakte sa međunarodnim partnerima.

- General Mojsilović je razgovarao sa generalom KFOR-a. On je dobio uveravanja da KFOR neće dozvoliti protivpravni upad tzv. kosovske policije na sever Kosova i Metohije - kazao je Vučić.

- Savest nam je čista. Vezane su nam ruke, ali i kada smo tako doterani u ćošak, moramo da se borimo. Moja poruka narodu je da poštuju EULEKS i KFOR - kazao je Vučić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike