"Savest nam je čista" - Vučić: Moja poruka narodu je da poštuju EULEKS i KFOR

11.12.2022

19:23

0

Autor: 24sedam

Predsendik je istakao da je ceo dan imao kontakte sa međunarodnim partnerima

"Savest nam je čista" - Vučić: Moja poruka narodu je da poštuju EULEKS i KFOR
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost ukazao na mogućnost izvođenja operacije pod lažnom zastavom od strane snaga lažne države i pozvao je naše ljude da obaveste javnost ako dođe do toga.

Predsednik je istakao da je ceo dan imao kontakte sa međunarodnim partnerima.

- General Mojsilović je razgovarao sa generalom KFOR-a. On je dobio uveravanja da KFOR neće dozvoliti protivpravni upad tzv. kosovske policije na sever Kosova i Metohije - kazao je Vučić.

- Savest nam je čista. Vezane su nam ruke, ali i kada smo tako doterani u ćošak, moramo da se borimo. Moja poruka narodu je da poštuju EULEKS i KFOR - kazao je Vučić.

Albanaci neće preduzeti nasilne mere protiv demonstranata

Vučić je istakao da ima informacije iz KFOR-a da Albanci neće preduzimate nasilne akcije protiv demonstranata.

- Izdao sam najvažnija naređenja i Savet za nacionalnu bezbednost ih je prihvatio. Ponosan sam na naše vojnike i policajce. Nikada nismo imali ovakvo raspoloženje ljudi da se stave na raspolaganje svojoj otadžbini. Ponosan sam na sve vojnike i policajce. Pre nego što bilo kakvo naređenje dobiju, milion puta ćemo pre toga pokušati da sačuvamo mir i sigurnost za sve naše građane - kazao je predsednik Srbije.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana je nakon zaoštravanja bezbednosne situacije na severu KiM, do koje je došlo nakon što su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije ROSU upali danas pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode i nakon hapšenja dvojice Srba na Jarinju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike