Vučić uputio poruku Išingeru: I ti Volfgang, da naučiš, da to što ti zoveš zemljom se slučajno nalazi u državi koja se zove Srbija

10.12.2022

18:43

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije obratio se javnosti nakon najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji

Vučić uputio poruku Išingeru: I ti Volfgang, da naučiš, da to što ti zoveš zemljom se slučajno nalazi u državi koja se zove Srbija
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić AP/Michael Sohn

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji, kada su Srbi, nakon hapšenja Dejana Pantića podigli barikade.

Na pitanje da li je podrška Aljbinu Kurtiju neka vrsta osvete zbog Rusije ili žele samo da završe ono što su započeli 1999. Vučić je odgovorio:

-Nisu Srbi na KiM opstajali zbog toga što su verovali pa razočarani u Kurtija ili zato što im vlasti žele nešto drugo sem progona sa ognjišta. Oni žele da sačuvaju svoja ognjišta, svoja prezimena i srpsku državu na KiM. Zato ih progone. A što se "tih računa tiče", od svih njihovih ljudskih prava, oni Srbinu smućkaju vino. To je poruka, selite se odavde. Smeta nam Srbin i u jednom selu, rekao je Vučić.

On je uputio i poruku Volfgangu Išingeru nemačkom diplomati i bivšem izaslaniku EU za status Kosova, koji je izjavio "da Srbi slučajno žive u zemlji koja se zove Kosovo".

- I ti Volfgang, da naučiš, da to što ti zoveš zemljom se slučajno nalazi u državi koja se zove Srbija. Bar je tako u skladu sa međunarodnim pravom. Ali ti možeš šta hoćeš, veliki si i moćan - rekao je predsednik Vučić.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike