Pucnjava kod Zubinog Potoka! Rafal trajao 15 minuta, šok-bombe u Zvečanu

10.12.2022

18:27

0

Autor: 24sedam

Pre petnaestak minuta, nadomak Zubinog Potoka, u selu Stuoce, nadomak Gazivoda, čula se pucnjava

Pucnjava kod Zubinog Potoka! Rafal trajao 15 minuta,  šok-bombe u Zvečanu
Ilustracija - Copyright Tanjug/ STR

Pre petnaestak minuta, nadomak Zubinog Potoka, u selu Stuoce, nadomak Gazivoda, čula se pucnjava koja je trajala petnaestak minuta.

Pripadnici ROSU blokirali su put na dva mesta idući ka administrativnom prelazu Jarinje.

Prema poslednjim informacijama, Srbi koji žive u okolini Zubinog Potoka su veoma uznemireni.

Svega pola sata kasnije, dve detonacije su se čule u Zvečanu. prištinski mediji javljaju da su bačene dve šok bombe i da još uvek nije poznato ko je to učinio.

Podsetimo, pripadnici Kurtijeve Kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića bivšeg pripadnika Kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

On se trenutno nalazi u protivpravo izgrađenoj bazi kod Leposavića.

Privatna arhiva
 

- Danas je na KiM uhapšen Dejan Pantić, otac troje dece. On je do skora nosio uniformu "kosovske policije", a optužili su ga tzv. ministar unutrašnjih poslova Svečljija i neki drugi za terorizam, a uhapšen je zbog događaja kada su pokušali okupaciju zgrada CIK. Dogodili se da je Dejan Pantić "počinio strašno krivično delo, pravi terorizam". On živi u toj zgradi i nosio je hleb, namirnice u svoj stan, gde živi sa decom i suprugom Suzanom. Sa njom sam razgovarao večeras. Naše službe su ozbiljno ispitale ceo slučaj. Razgovarao sam sa međunarodnim partnerima i ukazao im na apsolutnu bezobzirnost onih koji su ovom akcijom još jednom ugrozili mir - rekao je Vučić prilikom obraćanja naciji u subotu uveče.

Kosovska policija privremeno zatvorila Jarinje i Brnjak

Kosovska policija ranije večeras je zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak iz, kako navode u dvojezičnom saopštenju, bezbednosnih razloga.

 

 


- Sa ciljem ometanja policijskih akcija i privođenja osumnjičenog pred pravosudne organe, u popodnevnim satima su se počele okupljati određene osobe/grupe i postavljati barikade sa vozilima i teškom opremom - navela je Kosovska policija.

Upravo barikade u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, postavljene nakon hapšenja D. P, bivšeg pripadnika Kosovske policije, povod su, kako navodi KP za privremeno zatvaranje Jarinja i Brnjaka za saobraćaj.

 

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike