Srpska lista poručila: Britanija pomaže Prištini kaljajući obraz časnih Srba

09.12.2022

14:11

0

Autor: 24sedam

Nema te liste crne, crvene ili neke druge boje koja može da umanji poštovanje koje među Srbima na Kosovu i Metohiji ima potpredsednik naše strane gospodin Milan Radojičić, navodi se u saopštenju Srpske liste

Srpska lista poručila: Britanija pomaže Prištini kaljajući obraz časnih Srba
Kosovska Mitrovica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Srpska lista je saopštila danas da Velika Britanija, u trenutku kada albanski specijalci "vitlaju dugim cevima" nad srpskom decom, pomaže Prištini tako što nastoji da ukalja obraz časnih Srba.  

- Najoštrije osuđujemo klevetničke poteze koje iznose osvedočeni neprijatelji srpskog naroda stavljanjem na nekakve crne liste potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i ostale Srbe koji su dokazane patriote i nosioci otpora okupaciji severa Kosova i Metohije od strane Aljbina Kurtija - navedno je u saopštenju Srpske liste. 

24sedam/Goran Sivački
 

Oni navodi i da su paralelno sa sprovođenjem institucionalnog nasilja i represije od strane do zuba naoružanih specijalaca prema Srbima južno i severno od Ibra, "osvedočeni srbomrsci" aktivirali svoje agenture sa ciljem slamanja otpora srpskog naroda tako što etiketiraju slobodomisleće Srbe koji ne pristaju na predaju.

Srpska lista ukazuje i da je svim Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i širom Srbije jasna matrica po kojoj u trenutku kada Priština maltretira srpski narod, svako ko podigne glas u nameri sa brani prava i slobodu našeg naroda bude prokazan kao kriminalac ili zločinac.

- Nema te liste crne, crvene ili neke druge boje koja može da umanji poštovanje koje među Srbima na KiM, ima potpredsednik Radojičić. Providni potezi i etiketiranje bez ijednog dokaza protiv njega, a koji idu u korist Aljbinu Kurtiju da sever predstavi kao leglo kriminala, pokazuju svu nervozu onih koji više od dve decenije žele da Srbe vide na kolenima, asimilirane ili proterane sa svojih ognjišta - ističe Srpska lista. 

Poručuju da nije žalosno, bilo bi smešno da se u trenutku kada se nad decom "vitla dugim cevima" albanskih specijalaca, Britanci se sete da pomognu "svom čedu u Prištini tako što će nastojati da kaljaju obraz časnih Srba". 

Dodaju da se nikada neće setiti da osude maltretiranje Srba u Velikoj Hoči, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Štrpcu ili mnogim drugim mestima širom Kosova i Metohije. 

Iz Srpske liste poručuju i da nema predaje. 

Velika Britanija uvela je ranije danas sankcije protiv 30 ljudi širom sveta koji su okarakterisani kao korumpirane političke ličnosti i kršioci ljudskih prava među kojima su i potpredsednik SL Milan Radoičić, Zvonko Veselinović i Slobodan Tešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike