Petković se vanredno obratio zbog terora na KiM: Razmotrićemo razmeštanje oko 1.000 pripadnika naših snaga bezbednosti na sever KiM

08.12.2022

20:26

0

Autor: 24sedam

Između 200 i 300 Kurtijevih specijalaca je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo večeras u Severnu Mitrovicu

Petković se vanredno obratio zbog terora na KiM: Razmotrićemo razmeštanje oko 1.000 pripadnika naših snaga bezbednosti na sever KiM
Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM - Copyright Printscreen/Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, obratio se iz prostorija Vlade Srbije.

Podsetimo, između 200 i 300 Kurtijevih specijalaca do zuba naoružanih peške je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo večeras iz pravca Južne Mitrovice u Severnu Mitrovicu.

Uputili su se u pravcu Bošnjačke mahale.

Ovo se dogodilo svega sat vremena nakon što su Kurtijevi plaćenici u Velikoj Hoči oduzeli svo vino porodici Petrović.

Kurtijevi specijalci blokirali su čitavu Kosovsku Mitrovicu. Takođe, ne dozvoljavaju nikakvo fotografisanje i snimanje novinarskim ekipama.

Kurtijevi specijalci blokirali su čitavu Kosovsku Mitrovicu, ne dozvoljavaju ni snimanje ni fotografisanje. 

Obraćanje Petra Petkovića:

- Kao što smo najavili, Kurti je nastavio sa akcijama okupacije severa Kosova i Metohije. Nakon što je slobodoumno hapsio vino i rakiju i napadao ljude porodice Petković u Velikoj Hoči i nakon što je Kurtijeva policija maltretirala našu decu u Leposaviću... Juče je bio u vrtiću KFOR koji se izvinio, a onda i danas su valjda opet zalutali, ali ROSU jedinice. Možete samo da zamislite kako su se osećali roditelji te dece kada je bukvalno na pragu vrtića bila Kurtijeva policija.

Potvrđene su informacije o upadu Kurtijeve policije.

- Oko 300 do 350 policajaca i pripadnika ROSU sa dugim cevima i oklopnim vozilima su oko 20.30 upali na sever KiM iz pravca Južne Mitrovice i rasporedili se i okupirali ceo grad da bi se konačno stacionirali u mešovitim naseljima koja se nalaze u severnom delu grada.

Povod je - strah Albanaca!?

- Kao razlog ili povod za upad, navodno je to što su Albanci uplašeni zbog onoga što se dešava na KiM. A pre dva dana, kada je bio samit u Tirani, događalo se nasilje Aljbina Kurtija koji je nametao održavanje protivpravnih izbora u četiri opštine na severu KiM.

"Svi se prave ludi"

- Dobro znate i govorili smo o tome, posebno za one sa Zapada koji treba da znaju šta znači poštovanje sporazuma. Iz pet policijskih regiona došle su stotine specijalaca iako po Briselskom sporazumu nemaju prava da budu tamo, već samo policija direktorata Sever. To svi dobro znaju i svi se prave ludi i očigledno dopuštaju Kurtiju da ide u ovakve akcije koje imaju a cilj da sahrane Briselski sporazum.

Predsednik Srbije će se obratiti javnosti

- Vučić će imati važne sastanke i kada dođe vreme obavestiće javnost o svemu. Sada imajući u vidu da Kurti želi da izazove nasilje i protera Srbe sa KiM.

Šta dalje?

- Razmotrićemo razmeštanje oko 1.000 pripadnika naših snaga bezbednosti na sever KiM, jer je tako predviđeno Briselskim sporazumom. Zato poručujemo gospodi sa zapada, da se ne iznenade na odgovore Beograda usled kršenja svih mogućih tačaka od strane Aljbina Kurtija, koji očigledno ima podršku za sve ovo što radi.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike