Da mi je neko rekao, ne bih mu verovao: Predsednik Vučić sa studentima napravio bateriju (VIDEO)

29.11.2022

09:29 >> 10:35

0

Autor: 24sedam

Reč je o gradu sa više od 40.000 studenata, koji ima veliki naučno-tehnološki centar i kampus

Da mi je neko rekao, ne bih mu verovao: Predsednik Vučić sa studentima napravio bateriju (VIDEO)
Predsednik Srbije obišao Norveški univerzitet nauke i tehnologije - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru dvodnevne radne posete Norveškoj, doputovao je jutros u Trondhajm, gde je prvo posetio Norveški univerzitet nauke i tehnologije (NTNU).

Vučić je na Instagramu posle posete podelio zanimljiv detalj.

-Da mi je neko rekao da ću za života uspeti da napravim i bateriju, ne bih mu verovao. Ponosan što sam video i naučio nešto novo.

 

 


Predsednik Vučić sastao se danas u Trondhajmu sa srpskim studentima Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU) i poručio da će nam u narednom periodu u Srbiji biti potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije.

"Nedostaju nam mladi ljudi koji idu u korak sa vremenom, biće nam potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije, koji će na drugačiji način obavljati posao nego što smo do sada radili", rekao je Vučić.

Kazao je da mi to ne umemo da radimo kao Norvežani koji su lideri u toj oblasti i da je zato i uspostavljena saradnja sa Norveškom u toj oblasti. Kada to primenimo, ostaje nam da uskladimo i obrazovanje. 

Vučić je razgovarao sa petoro studenata iz Srbije koji studiraju OIE, IT, koji su mu poželeli dobrodošlicu,  a jedan od njih mu je poklonio kutiju sa kolačima od bibera. 

Vučić je obišao prostorije i laboratorije NTNU i tom prilikom je i sam učestvovao u pravljenju baterije, po novim tehnologijama.

Trondhajm je značajan unirverzitetski i naučni centar. Predsednik obilazi i institut SINTEF i fabriku za proizvodnju baterija Siemens battery lab.

Planiran je i susret sa gradonačelnicom Trondhajma Ritom Otervik i obilazak katedrale Nidaros.

Potom će, kako je predviđeno, biti na radnom ručku koji će u čast predsednika Srbije prirediti gradonačelnica Trondhajma.

Reč je o gradu sa više od 40.000 studenata, koji ima veliki naučno-tehnološki centar i kampus. 

Vučić je juče stigao u Norvešku. 

Kako je rekao, u Oslu je razgovarao sa svojim domaćinima o svim značajnim temama, među kojima je i Kosovo i Metohija.

-Posebno o poslednjim pregovorima, rezultatima, o neophodnosti da sačuvamo mir, o dijalogu. Nisam prebacivao krivicu na neku drugu stranu, nego da je potrebno više poverenja da bismo razgovarali u budućnosti. Zainteresovani su o celom regionu. Prioritento smo razgovarali o bilateralnim odnosima, koji su vezani za energetiku, poručio je Vučić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike