Saučešće Ivice Dačića povodom smrti šefa diplomatije Belorusije: ""Pamtiću ga kao talentovanog i vrednog državnika i iskrenog patriotu!

26.11.2022

17:13

0

Odlazak Makeja predstavlja nenadoknadiv gubitak, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Saučešće Ivice Dačića povodom smrti šefa diplomatije Belorusije: ""Pamtiću ga kao talentovanog i vrednog državnika i iskrenog patriotu!
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas saučešće povodom smrti ministra spoljnih poslova Belorusije Vladimira Makeja.

"U ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije i u svoje lično ime, primite duboko saučešće povodom smrti mog druga i kolege Vladimira Vladimiroviča Makeja. Sa tugom i nevericom sam primio vest o njegovoj iznenadnoj smrti", naveo je Dačić u saučešću beloruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Dodao je da odlazak Makeja predstavlja nenadoknadiv gubitak za narod Belorusije, kolektiv Ministarstva spoljnih poslova te države, kao i državno rukovodstvo, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Pamtiću ga kao talentovanog i vrednog državnika i iskrenog patriotu koji je u ovim složenim vremenima i okolnostima uvek sprovodio uravnoteženu i miroljubivu spoljnu politiku, u skladu sa interesima i u korist naroda Belorusije", kazao je Dačić i dodao:

"Njegova prerana smrt predstavlja gubitak i za Srbiju. Izgubio sam prijatelja i kolegu, partnera koji je postojano i neumorno radio na stalnom unapređenju odnosa naše dve zemlje".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike