Vučić se oglasio na Instagramu posle sastanka sa Laršeom: Predsednik istakao važnost srpsko-francuskog prijateljstva (FOTO)

25.11.2022

20:25

0

Autor: 24sedam

"Naša privredna saradnja se veoma dinamično razvija u različitim sferama, a karakteriše je sve veća trgovinska razmena roba i usluga, kao i značajna ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu", između ostalog je poručio predsednik Srbije

Vučić se oglasio na Instagramu posle sastanka sa Laršeom: Predsednik istakao važnost srpsko-francuskog prijateljstva (FOTO)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršeom i tom prilikom izrazio zahvalnost na poseti.

On je istakao da je poseta još jedan pokazatelj kontinuiteta izuzetnog političkog dijaloga izmedu Srbije i Francuske, pogotovo imajući u vidu da je Francuska jedan najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera naše zemlje.

Nešto kasnije, on se oglasio na Instagram profilu "avucic".

 

 

- Naša privredna saradnja se veoma dinamično razvija u različitim sferama, a karakteriše je sve veća trgovinska razmena roba i usluga, kao i značajna ulaganja francuskih kompanija u srpsku privredu, koja su poslednjih godina proširena na realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata od kojih neki imaju status projekta od nacionalnog značaja.

"Zalažemo se za punu primenu Briselskog sporazuma"

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem u četvrtak, Larše je rekao da je sa kolegom razgovarao i o sukobu u Ukrajini. 

- Podsetili smo u kojoj meri su važni suverenitet i integritet nezavisnih zemalja i sa zadovoljstvom smo ustanovili i podsetili se da je Srbija glasali na istoj strani kao i Francuska u UN po ovom pitanju - rekao je on.

Dodao je da je važno da se ne zaboravi da put kao miru vodi kroz poštovanje integriteta i suvereniteta nezavisnih zemalja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike