Predsednik Srbije o izjavi Rade Trajković: Uspeli smo posle 11 godina, što idete protiv svog naroda?!

24.11.2022

10:32

0

Prethodno je reagovao i Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

Predsednik Srbije o izjavi Rade Trajković: Uspeli smo posle 11 godina, što idete protiv svog naroda?!
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

 Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je dogovorom u Briselu između Beograda i Prištine Kancelarija za registraciju i preregistraciju vozila u Raški zatvorena.

Na to je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

-O nečemu govori žena koja bi htela da bude Kurtijev izbor, sa jednim procentom glasova, da se ukine srpski jezik, da su tablice nevažno pitanje. Sad da vas podsetim, jel znate o kom sporazumu govorimo? Trebalo je da imaju te tablice još 2011. godine, koji je potpisao Borko Stefanović. O tom sporazumu govorimo. Ali se tučem i borim i rukama i nogama da sačuvam nešto što je nemoguće sačuvati i kao što vidite uspevam u tome i nastavljam da se borim u nemogućoj situaciji. Sa 300 vojnika protiv desetina hiljada nadolazeće vojske. I oni koji su uvek protiv srpskog naroda. Kriminalizujete narod na severu i uz one koji su protiv srpskog narod, a još nam držite patriotske pridike. Pa čak i da je tačno što su rekli, pa zamislite da smo kupili još godinu dana -  rekao je Vučić i dodao nema izdavanja novih, a KiM ostaju.

Podsetio je da smo uspeli to da uradimo posle 11 godina od kada je potpisan sporazum.

-Pa što idete protiv svog naroda, da otežate državi uvek i u svakom trenutku. Što lažete? Mi nemamo saveznika u Briselu, sami smo, uprkos korektnosti posrednika. Znate li koliko je teško? Posle 11 godina pokušavamo nešto da popravimo, a vi mi držite predavanja. U poslednjih sedam dana legao nisam. Da smo slučajno imali nemire govorili bi evo Vučić nas vodi u ratove. To su bezobzirne laži koje državi samo otežavaju, rekao je Vučić.

Prethodno je reagovao i Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

-Ne izmišljajte i ne lažite narod, Srbi će najnormalnije moći da registruju i produže KM tablice. Registracija u Raškoj za KM tablice funkcioniše najnormalnije! To što Vam je žao što smo sačuvali KM tablice i učestvujete u Kurtijevom informacionom ratu, Vama na čast! poručio je na Tviteru Petković Radi Trajković.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike