Predsednik Senata Francuske: Zalažemo se za punu primenu Briselskog sporazuma (VIDEO)

24.11.2022

20:25

0

Larše je, inače, prvi predsednik Senata Francuske koji je posetio Srbiju

Predsednik Senata Francuske: Zalažemo se za punu primenu Briselskog sporazuma (VIDEO)
Žerar Larše - Copyright Profimedia

Predsednik Senata Francuske Žerar Larše izjavio je danas da se zalaže za sprovođenje svega što je dogovoreno Briselskim sporazuma, te da mu je, kako je rekao, dimenzija Zajednice srpskih opština jasna i bliska.


Situacija na Kosovu i Metohiji koja je mogla da bude veoma dramatična je razrešena i svima je donela olakšanje, rekao je Larše.

Larše je, inače, prvi predsednik Senata Francuske koji je posetio Srbiju.

- Podsetili smo u kojoj meri su važni suverenitet i integritet nezavisnih zemalja i sa zadovoljstvom smo ustanovili i podsetili se da je Srbija glasali na istoj strani kao i Francuska u UN po ovom pitanju - rekao je on.

Dodao je da je važno da se ne zaboravi da put kao miru vodi kroz poštovanje integriteta i suvereniteta nezavisnih zemalja.

Orlić je zahvalio Laršeu na tome što je rekao da je neophodna puna primena svih dogovora i sporazuma kada je reč o dijalogu sa Prištinom, te da je neohodno formiranjeZajednice srpskih opština bez ikakvih izgovora.

- Razgovarali smo i o teroru sa kojima se suočavaju Srbi sa KiM svakog dana, kao i o tome da ZSO čekamo 10 godina - rekao je Orlić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike