Ministar odbrane moćnom porukom pozvao na služenje dobrovoljnog vojnog roka: Evo zašto mladi treba da se prijave (VIDEO)

24.11.2022

15:49

0

Autor: 24sedam

"Za šest meseci ćeš snažnije verovati u sebe"

Ministar odbrane moćnom porukom pozvao na služenje dobrovoljnog vojnog roka: Evo zašto mladi treba da se prijave (VIDEO)
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević na svom Instagram profilu pozvao je na prijavu dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Ministar je pozvao mlade i ranije tokom ovog meseca na prijavu, a ovog puta to je uradio moćnim videom.

 

 

- Za šest meseci ćeš snažnije verovati u sebe. Sigurnije ćeš donositi prave odluke. Brže ćeš određivati šta je zaista važno. Znaćeš šta je uvek na prvom mestu. I imaćeš prijatelje za ceo život. Prijavi se za dobrovoljno služenje vojnog roka - stoji na Instagram profilu ministra Vučevića.

U proteklih nekoliko nedelja jedna od tema o kojoj se nanovo govori u Srbiji je mogućnost ponovnog uvođenja vojnog roka.

Nakon što je obavezno služenje vojnog roka obustavljeno odlukom Narodne skupštine pre nešto više od jedne decenije, sve češće su najave mogućnosti ponovnog uvođenja, odnosno odmrzavanja vojne obaveze. 

Prema istraživanjima iz novembra 2020. godine, skoro tri četvrtine građana Srbije se zalaže za vraćanje obaveznog vojnog roka.

Ekipa portala 24sedam sprovela je kratku anketu na ovu temu, a građani Beograda su većinski izrazili podršku odmrzavanja vojne obaveze.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike