Petković demantovao dezinformacije koje širi Rada Trajković: Ne lažite narod, Srbi će najnormalnije moći da registruju i produže KM tablice

24.11.2022

09:17

0

Autor: 24sedam

Petar Petković demantovao je izjavu Rade Trajković da je dogovorom u Briselu između Beograda i Prištine Kancelarija za registraciju i preregistraciju vozila u Raški zatvorena

Petković demantovao dezinformacije koje širi Rada Trajković: Ne lažite narod, Srbi će najnormalnije moći da registruju i produže KM tablice
Petar Petković - Copyright Printscreen/Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković demantovao je izjavu predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković o tome da je dogovorom u Briselu između Beograda i Prištine Kancelarija za registraciju i preregistraciju vozila u Raški zatvorena.

-Ne izmišljajte i ne lažite narod, Srbi će najnormalnije moći da registruju i produže KM tablice. Registracija u Raškoj za KM tablice funkcioniše najnormalnije! To što Vam je žao što smo sačuvali KM tablice i učestvujete u Kurtijevom informacionom ratu, Vama na čast! poručio je na Tviteru Petković Radi Trajković.

Predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova prethodno je,takođe na Tviteru, napisala da je "Kancelarija za registraciju i preregistraciju vozila u Raški je ovim dogovorom u Briselu zatvorena."

-Nema više novih registracija na KM oznaku za nova vozila. A postojeće KM tablice su “sačuvane” - dok ne isteknu, napisala je Rada Trajković.

 

 

Dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama koji je postignut u Briselu znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, kao i da je Kurti prihvatio sve ono što je prethodnih dana odbijao, rekao je sinoć direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Ovim dogovorom od danas od osam časova nema nikakvih kazni od 150 evra koje je planirao Aljbin Kurti i nema nikakve kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo odluke Aljbina Kurtija u vezi sa procesom preregistracije. Ovim dogovorom sačuvali smo mir i uspeli da sačuvamo naš narod na severu KiM", rekao je Petković.

Naglašava da je posebno važno da ovim dogovorom ostaju KM tablice.

"Reč je o tablicama koje su zakonske koje legalno izdaje Republika Srbija i koje će Srbi na Severu KiM moći da koriste. One će i dalje biti u upotrebi kao što su bile i do sada", naveo je Petković.

Kako je rekao, to između ostalog znači da će svi vlasnici automobila koji poseduju KM tablice moći normalno da registruju svoja vozila i produže njihovo važenje.

"Jedino gde ćemo zastati, zastaćemo sa izdavanjem potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne dogovorimo i ne pronađemo konačno rešenje po pitanju tablica. Ali ionako za poslednje tri godine te KM tablice nove se nisu izdavale" rekao je Petković.

Ovim povodom, danas od 10.30 javnosti se obraća i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike