Poslanici završili radni dan: Mali ponosan na rebalans budžeta, sutra nastavak rasprave o amandmanima

08.11.2022

20:41

0

Osvrćući se na diskusije poslanika, ministar finansija Siniša Mali je rekao da je ponosan na predloženi rebalans i na to kako se vlada i država nose sa krizom

Poslanici završili radni dan: Mali ponosan na rebalans budžeta, sutra nastavak rasprave o amandmanima
Skupština Srbije - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Poslanici Skupštine Srbije završili su današnji rad, a sutra će nastaviti rad raspravom o amandmanima na predloženi rebalans budžeta za ovu godinu koju su započeli večeras.

U popodnevnoj raspravi poslanici vladajuće koalicije su podržali predloženi rebalans budžeta i najavili da će glasati za njega, dok su opozicioni poslanici kritikujući predlog isticali da je inflatorni, odnosno da su povećani prihodi rezultat inflacije, da nije pravljen za obične ljude i da se ne bori protiv siromaštva.

Osvrćući se na diskusije poslanika, ministar finansija Siniša Mali je rekao da je ponosan na predloženi rebalans i na to kako se vlada i država nose sa krizom.

Istakao je da povećani prihodi u budžetu u odnosu na plan, kao jedan od razloga za rebalans, nisu rezultat inflacije nego privrednog rasta i rasta plata.

Govoreći o situaciji u energetici, naveo je da od 1991. godine nije bila nijedna investicija u proizvodni program u ovoj oblasti i da da će sledeće godine biti otvoren Kostolac B3.

- Juče sam rekao da bi dobit EPS-a bila 1,8 milijardi evra kada bi ovo preduzeće naplaćivalo potrošenu struju tržišno, a danas su me ljudi iz EPS-a ispravili i rekli da bi dobit zapravo iznosila tri milijarde evra - rekao je Mali.

Dodao je da će Vlada Srbije nastaviti da se bori za stabilno snabdevanje strujom i gasom, i da će se ići na restrukturiranje EPS-a i Srbijagasa. 

BONUS VIDEO:

parlament.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike