Siniša Mali odgovorio na kritike Borislava Novakovića: Da sam na vašem mestu ne bih se javljao za reč

08.11.2022

14:05

0

"Mi ćemo se boriti i za naš narod na Kosovu i Metohiji i za ljude koji se bore za naš narod na KiM", poručio je ministar Mali

Siniša Mali odgovorio na kritike Borislava Novakovića: Da sam na vašem mestu ne bih se javljao za reč
Ministar finansija Siniša Mali - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o predlogu rebalansa budžeta, a sednica je počela postavljanjem poslaničkih pitanja.

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali uporedio je sadašnju prosečnu zaradu, stopu nezaposlenosti i iznos minimalne zarade sa iznosima iz 2012. godine i poručio poslaniku Narodne stranke Borislavu Novakoviću, koji ga je prethodno kritikovao, da se ne bi javljao za reč da je na njegovom mestu.

TANJUG/ Sava Radovanović
ministar Siniša Mali odgovara na pitanja poslanika

 

"Ne znam kako je vaših 15.000 dinara bolje od sadašnjih 40.000 dinara i kako su to građani Srbije tada bolje živeli. Kada pogledate neto zarade 2012. godine, one su bile 331 evro, a do kraja ove godine biće 720 evra”, rekao je Mali u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o predlogu rebalansa budžeta za 2022. godinu.

Mali je naveo da je u vreme dok je Novaković bio na vlasti, svaki četvrti građanin bio nezaposleni, dok je nezaposlenost mladih bila više od 50 odsto, a danas je, ističe, situacija mnogo bolja.

“Prosečan broj zaposlenih 2012. godine je iznosio 1,8 miliona ljudi, danas je zaposlenih 2,3 miliona. Treba li više govoriti? Mene bi bila sramota da se javim i da pričam o životnom standardu građana, niste imali para na računu za plate i penzije”, poručio je Mali.

Odgovarajući na kritike o saradnji sa kineskim kompanijama, Mali je odgovorio Novakoviću da ima u svojoj stranci “nekoga ko radi sa Kinezima”, pa ga je upitao da li je njemu dao takav savet.

Novaković je govorio da su firme Zvonka Veselinovića i Milana Radojičića podizvođači na projektima koje vlast radi sa kineskim kompanijama, nazivajući ih kriminalcima, a Mali je odgovorio da “kao Aljbina Kurtija da čuje, a ne uvaženog poslanika”.

“To je taj glas protiv Srbije i glas nekih drugih koji govore kroz te ljude. U to neću da ulazim, mi ćemo se boriti i za naš narod na Kosovu i Metohiji i za ljude koji se bore za naš narod na KiM, ako ima nešto da nije u skladu sa zakonom izvolite i recite”, poručio je Mali.

Mali je povodom kritika na račun cene radova za novosadski most upitao zbog čega ga prethodna vlast nije izgradila, a podsetio je i da u vreme kada je Novaković bio na vlasti nije bilo ni Fruškogorskog koridora.

 

 

Rezultatima ćemo se boriti za naš narod i na Kosovu i Metohiji i za one koji se bore za naš narod, a one koji u Skupštini samo daju floskule i dobacivanja pitam zašto oni nešto nisu uradili.

Zašto vi niste pokrenuli izgradnju Fruškogorskog koridora, zašto niste započeli izgradnju obilaznice oko Novog Sada, kanalizacionu mrežu u Novom Sadu, zašto niste doveli neku fabriku u taj grad? Fruškogorski koridor je višedecenijski san građana tog dela Srbije koji će spojiti Novi Sad, Rumu, Šabac, Loznicu te da ga danas kritikuju oni koji dok su bili na vlasti o tome nisu brinuli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike