Kurti tvrdi da će izbora biti samo u opštinama na severu KiM: Nijedna naša akcija nije iznenadila SAD

07.11.2022

15:59

0

Kurti je demantovao da su odnosi sa SAD i EU poremećeni uprkos tome što nije poslušao nijedan njihov savet

Kurti tvrdi da će izbora biti samo u opštinama na severu KiM: Nijedna naša akcija nije iznenadila SAD
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Albin Kurti rekao je da će izbora biti samo u četiri opštine na severu Kosova u kojima su gradonačelnici podneli ostavke, prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazeta ekspres.

"Prošle godine su održani i državni i lokalni izbori. Ove godine izbori su održani iu Pokretu Samoopredeljenje. Izbori su gotovi. Nema više izbora", rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara da li to što nije slušao savete Sjedinjenih Američkih Država i EU znači da su odnosi sa njima poremećeni, Kurti je rekao da nijedna akcija Vlade koju vodi nije iznenadila Ameriku ili EU, prenosi Ljajmi.

"Nijedna naša akcija nije iznenadila nijednog američkog ili evropskog zvaničnika, u stalnom smo kontaktu s njima. Imamo SAD kao prijatelje i partnere, tako da prijatelji i partneri ne pišu ona saopštenja koja ste citirali. Nema takvog izveštaja, naravno, to je uvreda i za SAD koje su demokratska država. Naše partnerstvo sa njima, naš savez sa njima je savez zasnovan na vrednostima i ciljevima sa zajedničkim interesima. Jednom smo odložili odluku, za mesec dana i dogovorili smo se da je to poslednje odlaganje", rekao je Kurti.

On je dodao da se dva puta nedeljno sastaje sa američkim i ambasadorima zemalja EU.

Nešto ranije je saopšteno da kabinet predsednice tzv. Kosova Vjose Osmani još nije prihvatio ostavke predsednika opština na severu Kosova, prenosi Telegrafi. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike