Predsednik otkrio: Albanci u junu spremali nezapamćeno krvoproliće

06.11.2022

20:25

0

Autor: 24sedam

Molio sam Srbe da pomere barikade, ispričao je Vučić

Predsednik otkrio: Albanci u junu spremali nezapamćeno krvoproliće
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otkrio javnosti nepoznatu činjenicu da je u junu moglo da dođe do krvoprolića na Kosovu i Metohiji.

- Srbi su svaki put želeli da napuste institucije kad bi Priština nešto uradila, savetovao sam ih da to ne rade i slušali su me, jer sam uvek bio uz narod. Verovali su mi. Bar 20 puta sam ih sprečavao. Onda je došao jun i prvi incident. Prvi put pričam o tome, te noći je moglo da dođe do velikog, nezapamćenog krvoprolića. Albanci su ga spremali, Srbi nisu hteli da se sklone - rekao je predsednik i dodao:

- Molio sam Srbe da pomere barikade. Posle 11 sati su mi rekli da će to uraditi zato što ih ja molim, inače ne bi ni zbog čega drugog. Ja sam otišao u Brisel u avgustu, znam da moramo nešto da postignemo, ne mogu da ostavim ljude da moraju da dolaze sa vizama, jer ludilu u Prištini nema kraja. Pritom je sve to podržavano od dve velike sile.

Predsednik je ispričao i koja je bila uloga međunarodnih predstavnika.

- Velika je bila panika, za 10 dana bi bio haos, jer nema prolaza pored Jarinja i Brnjaka. I setim se, naš predlog koji Albanci ne mogu da odbiju. U tom trenutku međunarodni predstavnici dođu do mene u hotel i pitaju da li mogu da im garantujem. Ja im kažem da moja reč znači više nego nečije zakletve. Jedan američki i jedan evropski predstavnik mi kažu da se pobrinem, a da će oni naterati Kurtija da odustane od tablica na godinu dana - kazao je Vučić i dodao:

- Ja pitam Srbe, a oni kažu 'opet ti sa tvojim molbama'. Za dva dana oni kažu 'Ok, ali ovo je poslednji put'. Ja sam imao obećanje da će biti u redu za tablice, ali sam imao obećanje i da će biti u redu za izbore. To sam im i rekao.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike