Prištini naređeno - ne šaljite albanske policajce! Očekuje se zauzimanje napuštenih stanica policije na severu KiM

05.11.2022

18:27

0

Pripadnici Kfor i Euleks koji bi bili upućeni samo će obezbeđivati te objekte. Obezbeđenje objekata i opreme u njima biće jedina funkcija Kfor u zgradama - tvrdi izvor medija iz Euleksa

Prištini naređeno - ne šaljite albanske policajce! Očekuje se zauzimanje napuštenih stanica policije na severu KiM
Policija lažne države Kosovo - Copyright YouTube/Kosovo online

U ovom trenutku procenjuje se koje snage bi trebalo uputiti na sever Kosova, kako bi se obezbedile četiri policijske stanice kosovske policije, koje su Srbi danas napustili kada su javno skinuli uniforme.

Prema pisanju medija, kako sada stvari stoje, odluka će verovatno pasti na Kfor, čiji će pripadnici biti upućeni iz baze Novo Selo kod Vučitrna.

Gotovo je sigurno da će uz Kfor doći i pripadnici Euleksa, ali za sada nije poznato i koliko njih.

Četiri policijske stanice i regionalna komanda za sever od danas nemaju više svoje pripadnike. Ovi objekti, ali i policijska oprema u njima pripadaju policiji lažne države Kosovo.

- Pripadnici Kfor i Euleks koji bi bili upućeni samo će obezbeđivati te objekte. Obezbeđenje objekata i opreme u njima biće jedina funkcija Kfor u zgradama - tvrdi izvor medija iz Euleksa.

Prištini je navodno sugerisano da bi upućivanje albanskih pripadnika koji bi ostali u stanicama bilo, ne samo izuzetno rizično, već i neizvodljivo bez većeg sukoba.

Izvor iz Euleksa navodi da je međutim, iz komande specijalnim jedinicama kosovskih snaga "upućeno obaveštenje o povišenoj pripravnosti".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike