Đurđev: Vučević pokazao da se u Srbiju ne upada tek tako!

02.11.2022

18:09

0

On je istakao da svi oni koji su neozbiljno shvatali upozorenja države Srbije da imamo crvene linije preko kojih niko neće moći da pređe nekažnjeno sada znaju sa kim imaju posla

Đurđev: Vučević pokazao da se u Srbiju ne upada tek tako!
Aleksandar Đurđev - Copyright Printscreen / Youtube

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev reagovao je na nedavno obraćanje ministra odbrane Miloša Vučevića, povodom obaranja drona iznad Raške.

- Novi ministar odbrane Srbije Miloš Vučević pokazao je već na samom početku svog mandata da je dorastao funkciji koju obavlja, jer je danas Vojska Srbije uspešno izvršila komandu predsednika Aleksandra Vučića i uništila neprijateljski dron koji je izviđao kasarnu u Raškoj - izjavio je Đurđev. 

Printscreen/Instagram
Miloš Vučević, ministar odbrane

On je istakao da svi oni koji su neozbiljno shvatali upozorenja države Srbije da imamo crvene linije preko kojih niko neće moći da pređe nekažnjeno sada znaju sa kim imaju posla.

- Imaju posla sa najmodernije opremljenom vojskom u regionu, sa vojnicima čiji je moral na najvišem nivou, sa ministrom Vučevićem koji neće topiti srpske tenkove kao neki u prošlosti, već će topiti neprijateljske i tenkove i dronove i ostalo što bude ugrožavalo Srbiju, sa predsednikom koji im je više puta podvukao da ne sanjaju uzalud nove bljeskove i oluje nad Srbima - zaključio je predsednik Srpske lige.

"Vojska koristila elektronske uređaje, dron se kretao iz pravca Jarinja!"

Ministar odbrane Miloš Vučević obratio se se građanima posle akcije u kojoj je Vojska Srbije oborila komercijalni dron koji je izviđao teren.

- Vojska Srbije postupajući po naredbi vrhovnog komandanta, dejstvovala na bespilotni objekat koji se kretao iz pravca Jarinja ka opštini Raška i koji je uočen iznad vojnih objekata. Vojska Srbije je zaštitila nebo Srbije, ispoštovala važeće odluke. Pravovremeno je pripremljeno sve pred akcije naše vojske. Građani treba da znaju da je nebo nad Srbijom bezbedno - rekao je Miloš Vučević.

Vojska koristila elektronske uređaje.

- Istraga je pred nama, treba da se utvrdi koja je letelica oborena. Ostaje da se vidi ko je vlasnik i proizvođač drona, to su informacije koje ćemo tek saznati. Vojska Srbije je ovaj dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja - istakao je ministar Vučević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike