Iz Prištine traže da francuski evroposlanik, koji je OVK nazvao teroristima, bude proglašen personom non grata

30.10.2022

08:42

0

Bej je pripadnike OVK nazvao teroristima u snimcima objavljenim sa mosta na Ibru u Mitrovici

Iz Prištine traže da francuski evroposlanik, koji je OVK nazvao teroristima, bude proglašen personom non grata
Nikolas Bej u Severnoj Mitrovici - Copyright Twitter/@NicolasBay_

Bivši ambasador Edon Kana kaže da bi francuskog evroparlamentarca Nikolasa Beja trebalo proglasiti personom non - grata jer je kroz nekoliko video snimaka pripadnike OVK nazvao teroristima, prenosi Reporteri. 

"Manastir Dečani sa Savom Janjićem je neodvojiva simbioza evropske ekstremne desnice. Ovo je sramno i naša vlast treba odmah da ga osudi. Štaviše, zašto ova osoba nije već na listi persona non grata? Deportacija i javno kažnjavanje se moraju dogoditi sada", naveo je Kana.

Bivši ministar spoljnih poslova Petrit Seljimi rekao je da je Bejova izjava rasistička tipa Vladimira Putina i Slobodana Miloševića.

"Kakva apsurdna izjava, laž i rasistički stav. Prizren je sigurno evropski, ali ti Nikolas sigurno nisi. Vi pripadate putinističkom, miloševićevskom svetu tame i smrti. Idite i tražite oproštaj u katedrali Svete Majke Tereze, albanske svetice", kaže Seljimi. 

Bej je pripadnike OVK nazvao teroristima u snimcima objavljenim sa mosta na Ibru u Mitrovici. 

"Ovde kod mitrovičkog mosta hrišćanski Srbi su branili svoju teritoriju od napada albanskih terorista OVK", napisao je on na Tviteru.

 

 

Tokom susreta sa ocem Savom Janjićem u manastiru Visoki Dečani, Bej je rekao da je prisustvo srpskih monaha tamo više od osam vekova. Nakon njegovih izjava usledile su brojne reakcije političara i predstavnika civilnog društva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike