Francuski političar uzdrmao Stari kontinent prilogom iz Kosovske Mitrovice: "Srbi su bedem evropske civilizacije" (VIDEO)

29.10.2022

14:22

0

Nikolas Bej je francuski političar i poslanik u Evropskom parlamentu

Francuski političar uzdrmao Stari kontinent prilogom iz Kosovske Mitrovice: "Srbi su bedem evropske civilizacije" (VIDEO)
Nikolas Bej u Kosovskoj Mitrovici - Copyright Printscreen / Twitter / Nicolas Bay

Francuski političar i poslanik u Evropskom parlamentu Nikolas Bej obišao je spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac, koji se nalazi u Velikoj Hoči.

- Ovde, na mitrovačkom mostu, hrišćanski Srbi su branili svoju teritoriju od napada albanskih terorista OVK. Oni su bili bedem naše evropske civilizacije - napisao je Bej na Tviteru.

Bej je u video-prilogu rekao da su "između 1998. i 2000. godine terorističke milicije OVK kidnapovale, ubile i ostavile u masovnim grobnicama stotine civila, kosovskih Srba".

 

 

Bej je obišao i Manastir Visoki Dečani, kao i most na Ibru u između Severne i Južne Mitrovice odakle je objavio video-poruku.

Nikolas Bej je francuski političar i poslanik u Evropskom parlamentu. 

Bio je generalni sekretar Nacionalnog fronta od 2014. do 2017 i regionalni savetnik za Normandiju od januara 2016. godine, a prethodno opštinski savetnik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike