U čemu se Vučić složio tokom razgovora sa Fon der Lajenovom: Predsednik podelio dobre vesti (FOTO)

28.10.2022

18:50

0

On je naveo da je predsednici EK jos jednom zahvalio na podršci koju Srbija dobija od Evropske komisije za poboljšanje života građana

U čemu se Vučić složio tokom razgovora sa Fon der Lajenovom: Predsednik podelio dobre vesti (FOTO)
Aleksandar Vučić i Ursula fon der Lajen - Copyright Serbian Presidential Press Service via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o nastavku evrointegracija Srbije dijalogu Beograda sa Prištinom.

Vučić je u objavi na Instagram profilu "Budućnost Srbije", naveo da se predsednicom Evropske komisije saglasio da je "dijalog jedini pravi put ka rešenju svih otvorenih pitanja i odnosa sa Prištinom".

Vučić: Izveštaj EK o napretku Srbije realan

Predsednik Vučić rekao je danas da je Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije realan i u najvećem delu tačan, a da se Srbija usaglašava sa viznom politikom i da će gledati da se usaglasi i po ostalim pitanjima kako bi mogla što brže da napreduje prema EU.

On je rekao da će nova ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i Vlada Srbije imati veliki posao da urade do decembra i da, kako je rekao, "pokušamo da ubedimo EU da smo zaslužili još neko otvaranje klastera", ali da nije siguran da će to da se desi.

On je naveo da je predsednici EK jos jednom zahvalio na podršci koju Srbija dobija od Evropske komisije za poboljšanje života građana.

 

 

- Složili smo se da je dijalog jedini pravi put ka rešenju svih otvorenih pitanja i odnosa sa Prištinom. Srbija nastavlja da ulaže u svaki pedalj svoje zemlje istovremeno boreći se za mir i stabilnost, koji su preduslov svakog napretka - napisao je Vučić.

"Hvala EU na ogromnoj pomoći i podršci"

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na pomoći i podršci Evropske unije, ističući da je projekat izgradnje gasnog interkonektora prema Bugarskoj, koji delom finansira EU, veoma značajan za zemlju, te da se nada da će doprineti povećanom ineteresovanju investitora za taj kraj Srbije.

"Srećan sam što vas drugi put dočekujem u Nišu. Hvala što vam nije bilo teško da ponovo dođete u okolinu Niša. Mislim da to znači i našim ljudima na jugu, da vide posvećenost i drugim delovima zemlje, a ne samo Beogradu ili nekim bogatijim krajevima", rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju sa Fon der Lajen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike