Dačić i admiral Bauer razgovarali o saradnji Srbije i NATO: Ukazano je na značaj održavanja dijaloga

28.10.2022

13:35

0

Obostrano je konstatovano da Srbija i NATO dele zajednički interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu

Dačić i admiral Bauer razgovarali o saradnji Srbije i NATO: Ukazano je na značaj održavanja dijaloga
Ivica Dačić Tan2022-9-27_93128338_0 - Copyright TANJUG/ Rade Prelic

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsedavajućim Vojnog komiteta NATO admiralom Robom Bauerom o saradnji Srbije i NATO, saopštilo je ministarstvo.

Navodi se da su tokom sastanka razmenjena mišljenja o aktuelnom stanju i perspektivi partnerske saradnje Srbije i NATO-a, bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima misije KFOR-a koju predvodi NATO, kao i aktuelnim pitanjima regionalne, evropske i globalne bezbednosti.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ukazano je na značaj redovnog održavanja dijaloga predstavnika Srbije sa zvaničnicima političkih i vojnih struktura NATO-a, što doprinosi boljem međusobnom razumevanju, posebno kada se radi o najvažnijim pitanjima od interesa za Srbiju, ali i za stabilnost u regionu. Posebno je naglašeno da Srbija podržava i ceni angažovanje Međunarodnih bezbednosnih snaga (KFOR) u Pokrajini u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata koji je utvrđen i dodeljen KFOR-u na osnovu Rezolucije SB UN 1244 - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je admiral Bauer, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, ocenio da razmena najboljih praksi i znanja u oblastima poput energetske i ekološke bezbednosti, sajber odbrane i otpornosti, zaštite ključne infrastrukture i borbe protiv terorizma može samo da unaprediti saradnju NATO i Srbije.

Obostrano je konstatovano da Srbija i NATO dele zajednički interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu, zaključuje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike