Petković prekida posetu Kosovu: Aljbin Kurti sprečio 80 odsto planiranog programa

26.10.2022

10:20

0

"Vidite dokle ide Aljbin Kurti, on sada udara na slavske sveće i slavske kolače", poručio je Petković

Petković prekida posetu Kosovu: Aljbin Kurti sprečio 80 odsto planiranog programa
Petar Petković - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je u Pasjanu da prekida posetu Kosovu zbog zabrane Prištine za 80 odsto planiranog programa.

On je novinarima u Pasjanu rekao da mu je poseta u potpunosti odobrena u sredu u 16 sati, dok mu je oko ponoći stigao mejl sa obaveštenjem da mu se veći deo posete zabranjuje.

"Vidite dokle ide Aljbin Kurti, on sada udara na slavske sveće i slavske kolače. Ne samo da mi zabranjuje odlazak u manastire na prostoru KiM, nego sada zabranjuje prisustvo svakom verskom obredu. Neka se prvo dogovore u Prištini kakav mi mejl šalju. Da li prvi šalje Kurti, a drugi Bisljimi, jer su očito oni uvek nervozni kada ja treba da dođem na prostor KiM i očigledno da ne spavaju jer mi uvek oko ponoći šalju mejlove upravo u gluvo doba kada sav pošten i normalan svet odmara", rekao je Petković.

Petković je pojasnio da je nakon obeležavanja slave u Pasjanu trebalo da poseti Srbe u Gornjem Kuscu i da prisustvuje rezanju slavskog kolača, a u četvrtak takođe da prisustvuje rezanju slavskog kolača i proslavi Svete petke u opštini Leposavić. 

"Nažalost ovde prekidam posetu i vraćam se za Beograd, ali drago mi je da sam ipak bio sa svojim narodom u Pasjanu, da smo zajedno proslavili ovaj današnji veliki praznik i preneo sam poruku i pozdrav Aleksandra Vučića da će Srbija još snažnije i jače nastaviti da pomaže srpski narod na KiM, da ulaže u naš ostanak i opstanak u južnoj srpskoj Pokrajini", rekao je Petković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike