Srpska lista uputila apel: Tražimo hitan sastanak sa predsednikom Vučićem

26.10.2022

08:50

0

Kako se navodi u saopštenju, najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost

Srpska lista uputila apel: Tražimo hitan sastanak sa predsednikom Vučićem
Rakić i gradonačelnici sa Lajčakom ministarstvo za zajednice i povratak (2).JPG - Copyright Ministarstvo za zajednice i povratak

Srpska lista uputila je predsedniku Srbije zahtev za hitan sastanak.

"U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a u odnosu na najavu Aljbina Kurtija da će 1. novembra  početi sa otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, mi politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije tražimo hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako se navodi u saopštenju, "najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost, te je potrebno da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuvaju mir i sigurnost građana, ali i vitalni interesi našeg naroda, jer je svima jasno da naš narod ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koja ima za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora". 

"Poslednje izjave Aljbina Kurtija jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova i Metohije. Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama", piše u saopštenju Srpske liste.

Podsetimo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da neće biti dodatnog roka za građane srpske nacionalnosti na severu Kosova da svoje automobile preregistruju na RKS tablice, uprkos predlogu predstavnika Kvinte da se primena odluke odloži na deset meseci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike