Incidenti na Šodrošu: Samozvani ekolozi napali policiju (VIDEO)

23.10.2022

15:36

0

Autor: 24sedam

Par desetina samozvanih ekologa zapalilo je baklje i pokušalo da probije policijski kordon

Incidenti na Šodrošu: Samozvani ekolozi napali policiju (VIDEO)
Šodroš 13 (3) - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Na protestu samozvanih ekologa na Šodrošu došlo je do incidenta kada su demonstranti napali na policiju.

Par desetina samozvanih ekologa zapalilo je baklje i pokušalo da probije policijski kordon. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su reagovali u skaldu sa zakonom i nisu dozvolili demonstrantima da poruše zaštitnu ogradu koja se nalazi oko gradilišta. Tom prilikom je uhapšeno pet nasilnika.

Demonstrante su predvodili Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik iz stranke Zajedno i koalicije "Moramo" Đorđe Miketić, Radomir Lazović iz "Ne davimo Beograd", Borislav Novaković iz Narodne stranke, kao i profesorka Biljana Stojković.

Podsetimo, čim su se samozvani ekolozi okupili došlo je do provokacija kada su mnogi od njih počeli da prete pripadnicima MUP-a.

- Policajci, ako ovako nastavite ne možemo garantovati vašu bezbednost - povikao je jedan od demonstranata ispred kordona policije, dok su drugi uzvikivali da "nisu ljudi".

Republička građevinska inspekcija izvršila je prekjuče, 21. oktobra, shodno zakonskim ovlašćenjima vanredni inspekcijski nadzor u pogledu izvođenja radova na izgradnji privremene saobraćajnice sa privremenim mostovima za potrebe građenja mosta preko reke Dunav, u okviru projekta izgradnje Obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko reke Dunav na trasi državnog puta IIA reda – broj 111, na katastarskim parcelama koje pripadaju KO Novi Sad II, na teritoriji grada Novog Sada i KO Sremska Kamenica, na teritoriji opštine Petrovaradin.

Tokom inspekcijskog nadzora, a nakon izvršenog uvida u dokumentaciju i neposrednim obilaskom terena, Republička građevinska inspekcija je ustanovila da investitor preduzeće „Koridori Srbije“ poseduju adekvatna odobrenja nadležnog organa za sprovođenje pripremnih radova, kao i izgradnju privremenih mostova sa desne i leve obale reke Dunav, u okviru prve i druge faze izgradnje obilaznice oko Novog Sada.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike