Napeto na Šodrošu: Demonstranti vređaju i prete policiji (FOTO/VIDEO)

23.10.2022

13:35

0

Na lice mesta stigla je i žandarmerija

Napeto na Šodrošu: Demonstranti vređaju i prete policiji (FOTO/VIDEO)
Šodroš Novi Sad protest - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Na Šodrošu je u 16 časova počeo još jedan protest samozvanih ekoloških aktivista protiv izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope u Novom Sadu. 

Kako sa lica mesta javljaju reporteri 24sedam, na protestu je prisutno par desetina ljudi, kao i pripadnici policije kako bi osigurali bezbednost građana.

Čim su se demonstranti okupili došlo je do provokacija kada su mnogi od njih počeli da prete pripadnicima MUP-a.

- Policajci, ako ovako nastavite ne možemo garantovati vašu bezbednost - povikao je jedan od demonstranata ispred kordona policije, dok su drugi uzvikivali da "nisu ljudi".

Podsetimo, Republička građevinska inspekcija izvršila je prekjuče, 21. oktobra, shodno zakonskim ovlašćenjima vanredni inspekcijski nadzor u pogledu izvođenja radova na izgradnji privremene saobraćajnice sa privremenim mostovima za potrebe građenja mosta preko reke Dunav, u okviru projekta izgradnje Obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko reke Dunav na trasi državnog puta IIA reda – broj 111, na katastarskim parcelama koje pripadaju KO Novi Sad II, na teritoriji grada Novog Sada i KO Sremska Kamenica, na teritoriji opštine Petrovaradin.

Foto: nsuzivo
 

Tokom inspekcijskog nadzora, a nakon izvršenog uvida u dokumentaciju i neposrednim obilaskom terena, Republička građevinska inspekcija je ustanovila da investitor preduzeće „Koridori Srbije“ poseduju adekvatna odobrenja nadležnog organa za sprovođenje pripremnih radova, kao i izgradnju privremenih mostova sa desne i leve obale reke Dunav, u okviru prve i druge faze izgradnje obilaznice oko Novog Sada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike