Šta je za ove dve godine Vašeg mandata urađeno da se to promeni: Dajana Paunović oštro odgovorila ministru Dmitroviću

19.10.2022

11:43

0

Povodom popisa stanovništva, koje se trenutno sprovodi u Srbiji, Dmitrović je napisao da se boji rezultata

Šta je za ove dve godine Vašeg mandata urađeno da se to promeni: Dajana Paunović oštro odgovorila ministru Dmitroviću
Dajana Paunović - Copyright ATAImages/ A.H.

Dajana Paunović, voditeljka i direktorka istoimene fondacije oštro je reagovala na stavove Ratka Dmitrovića, ministra za brigu o porodici i demografiju, koje je on izneo na Tviteru.

Naime, povodom popisa stanovništva, koje se trenutno sprovodi u Srbiji, Dmitrović je napisao da se boji rezultata.

24sedam/Goran Sivački
Ratko Dmitrović

 

-Plašim se da nas je manje nego što očekujemo, da je ugašeno više sela nego što mislimo, da postajemo nacija koja živi samo u gradovima, da su nam pogranična područja skoro prazna, da nestajemo brže nego što nam se čini, napisao je Dmitrović na Tviteru.

Na ovaj njegov stav reagovala je Dajana Paunović, koja je napisala da s obzirom na to da se njena Fondacija bavi ovom temom sa stručnjacima i instistucijama mesecima unazad, zna tačne podatke i problematiku koja je potkovana ne samo zvaničnim istraživanjem već i terenskim radom.

-Tako smo došli do toga da je Vaše ministarstvo kojim rukovodite, nažalost potpuno zakazalo. Šta je za ove dve godine Vašeg mandata urađeno da se to promeni, osim koji tvit o tome? Koliko je stvari promenjeno u tom periodu? Zašto je Ministarstvo onemogućilo konkursno finansiranje projekata lokalnih samouprava u toj oblasti koji bi sigurno bar nešto na terenu promenili? upitala je Dajana Paunović ministra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

 

Takođe na komentar ministra Dmitrovića koji u odgovoru jednom tviterašu objašnjava da se "Iz Srbije odlazilo i odlazi za boljim životom, a iz južne srpske pokrajine (koja je pod okupacijom) Srbi odlaze da bi sačuvali živote", Dajana reaguje novim pitanjima.

-Koliko su novca dobile opštine iz Toplice i Zaplanjske doline za usporavanje migracija i osnaživanje porodica sa troje i više dece? To bi trebalo da nam objasnite…, poručila je direktorka fondacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike