Danas je svaki Srbin Ivan Todosijević: Ministar Selaković o presudi u Prištini

19.10.2022

13:08

0

On je naveo da je čitav srpski narod svestan da su događaji u Račku, o kojima se Todosijević odvažio da govori, najobičnija podvala i montirani povod za protivpravnu agresiju NATO na Srbiju

Danas je svaki Srbin Ivan Todosijević: Ministar Selaković o presudi u Prištini
Nikola Selaković - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Presudom Ivanu Todosijeviću takozvano „kosovsko“ pravosuđe pokušalo je da presudi čitavom srpskom narodu i njegovoj rešenosti da sačuva samopoštovanje i ne pristane na to da je laž istina, ocenio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

"Častan čovek i srpski domaćin Ivan Todosijević osuđen je na godinu dana zatvora zbog verbalnog delikta, odnosno smelosti da u pitanje dovede verziju istorije koju pokušavaju da na silu inaugurišu albanski separatisti pomognuti njihovim inostranim sponzorima", istakao je Selaković u saopštenju.

On je naveo da je čitav srpski narod svestan da su događaji u Račku, o kojima se Todosijević odvažio da govori, najobičnija podvala i montirani povod za protivpravnu agresiju NATO na Srbiju, i istakao da dok je naše zemlje i srpskog naroda biće i onih koji će biti spremni da govore istinu i da se bore da ona ne bude zatrpana lavinama laži.

"Ivan Todosijević je veliki Srbin, a danas je svaki Srbin Ivan Todosijević. Ova sramota i pravosudna farsa najbolje pokazuje koliko je laži i licemerja u mantrama Prištine o takozvanom „Kosovu“ kao "najmlađoj evropskoj demokratiji", ali i koliko su teški nesloboda i zulum koje svakodnevno trpi srpski narod na Kosovu i Metohiji", ukazao je Selaković.

On je ocenio da je Srbima na Kosovu i Metohiji, nakon što su im ograničena gotovo sva individualna i kolektivna prava, danas je zvanično oduzeto i pravo na govor i mišljenje.

"Ova presuda je, pri tom, na podmukao način izrečena danas, samo dan posle sednice Saveta bezbednosti UN, jer političke kukavice u Prištini dobro znaju da je ona najčvršći argument protiv svih njihovih prenemaganja o demokratiji i građanskom društvu i neoboriv dokaz strahovlade na samoproglašenom „Kosovu“", rekao je Selaković.

On je poručio da su se prevarili ako su pomislili da će ova stvar ostati bez odgovora i da će srpski narod preći preko progona jednog čestitog čoveka i iskrenog rodoljuba.

"Za nas je i ova presuda i njihova lažna verzija istorije ništava, i u skladu sa tim će se Srbija, uveren sam, ponašati i na političkom i na diplomatskom i na pravnom planu", zaključio je Selaković, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike