Predsednik Srbije sastao se sa ruskim ambasadorom: Vučić i Bocan-Harčenko o aktuelnim temama

11.10.2022

08:56 >> 10:27

0

Sastanak je održan u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu

Predsednik Srbije sastao se sa ruskim ambasadorom: Vučić i Bocan-Harčenko o aktuelnim temama
Bocan Vučić Tan2022-10-11_104051104_2 - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Tokom sastanka, dvojica sagovornika su razgovarala o temama iz domena bilateralne saradnje, a takođe su razmenili mišljenja o geopolitičkoj situaciji. 

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o regionalnim pitanjima. I ovom prilikom, predsednik Vučić je ponovio da Srbija ostaje posvećena politici mira i saradnje, kao jedinom načinu za rešavanje otvorenih pitanja.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Rusija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. Takođe, predsednik Vučić je izrazio nadu da će u najkraćem periodu doći do uspostavljanja trajnog mira na tlu Evrope.

 

Prethodni susret sa ruskim ambasadorom, početkom septembra, predsednik Srbije ocenio je kao otvoren, ozbiljan i srdačan razgovor.

Kako je tada saopšteno, razgovarali su o energetskoj situaciji i razvoju geopolitičkih dešavanja u širem regionu, kao i o zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike