Vučić stigao u Prag na sastanak Evropske političke zajednice, novinari ga odmah pitali za reakciju na sankcije

06.10.2022

10:31

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima pre dolaska na sastanak

Vučić stigao u Prag na sastanak Evropske političke zajednice, novinari ga odmah pitali za reakciju na sankcije
prag samit (7 - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije stigao je u Prag gde se danas održava prvi sastanak Evropske političke zajednice. Kako se očekuje, Vučić će imati i trilateralni sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a tema će, između ostalog biti, Kosovo i Metohija.

Pri dolasku na sastanak Evropske političke zajednice, predsednik Saveta EU Šarl Mišel istakao je da je ovaj sastanak ekstremno važan.

-Delimo isti kontinent i suočavamo se sa istim problemima. Imamo priliku da dogovorimo efikasniju saradnju i korodinaciju po svim pitanjima, rekao je u obraćanju brojnim medijima koji prate ovaj skup Šarl Mišel.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima, pri dolasku na sastanak te odgovorio medijima na pitanje povodom sankcija na uvoz ruske nafte, koje pogađaju Srbiju, a uvedene su na insistiranje Hrvatske.

-Naše komšije su se pohvalile da su oni zaslužni što Srbija nije izuzeta od sankcija. Oni su samo radili svoj posao koji su radili prethodnih decenija, a na nama je da nađemo odgovor na to u budućnosti. Ljudi su izmislili moju izjavu. Ja ću govoriti o dubinskim, ekonomskim odlukama u narednom periodu. Ne krivim Hrvatsku, ona radi svoj posao, sve što je radila u prethodnih 70-80 godina. Hrvatska se sama pohvalila u svojim medijima da je za to zaslužna. Mi ćemo morati da platimo veću cenu. Ne vodi politiku Srbije hrvatsko rukovodstvo, već izabrani predstavnici. Ja sam ponosan da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja. Moj odgovor će biti pristojan, odgovoran, dalekosežan, zaključio je Vučić uz reči: Živela Srbija.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike