EU preti Srbiji: Počeo diplomatski napad na našu državu!

27.09.2022

08:16

0

Intenzivni diplomatski napad na našu zemlju krenuo je nakon govora predsednika Vučića na Generalnoj skupštini UN

EU preti Srbiji: Počeo diplomatski napad na našu državu!
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Evropska unija otvoreno je zapretila Srbiji nakon što je ministar Nikola Selaković potpisao protokolarni sporazum o diplomatskim konsultacijama sa ruskim ministarstvom spoljnih poslova. Naime, portparol EU Peter Stano poručio je juče da je "nemoguća saradnja sa Putinovim režimom koji čini toliko zločina" i da Brisel očekuje od Srbije da odmah uvede sankcije Moskvi!

Ovoj izjavi Petera Stana prethodile su izjave zvaničnika EU koje su bile u istom tonu.

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić trebalo bi da se u sredu ili četvrtak obrati javnosti povodom sve većih pritisaka na našu zemlju da uvede sankciji Rusiji i saopšti važne odluke o budućoj politici Beograda.

Intenzivni diplomatski napad na našu zemlju krenuo je nakon govora predsednika Vučića na Generalnoj skupštini UN. U nedostatku argumenata za činjenice o kršenju međunarodnog prava koje je izneo u svom govoru Vučić, zapad je kao povodo za udar na Srbiju iskoristio diplomatski sporazum.

Kako Informer saznaje, predsednik Vučić juče je imao vrlo neprijatan sastanak s nemačkim diplomatama, a iz zapadnih centara moći sada već otvoreno i njemu i drugim državnim funkcionerima prete. Te pretnje su toliko ozbiljne da je jedan broj članova Vlade već u ozbiljnom strahu i otvoreno se zalaže za momentalno uvođenje sankcija Moskvi! 

Nezvanični ali dobro obavešteni diplomatski izvori prenose da se sa Zapada Srbiji preti ponovnim uvođenjem viza, zatvaranjem fabrika i potpunim zaustavljanjem investicija! Istovremeno, najvišim državnim funkcionerima stižu i lične pretnje - da će im biti uništene karijere, da će biti diskreditovani, optuženi za korupciju i kriminal, stavljeni na crne liste SAD i EU?!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike