Opozicioni poslanici i dalje ne mogu da se dogovore ko će u koju klupu u Skupštini: Raspored sedenja utvrdiće Odbor

26.09.2022

11:40

0

Problem oko rasporeda sedenja poslanika javnost je primetila prilikom održavanja posebne sednice na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić predstavljao izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom, 13. septembra

Opozicioni poslanici i dalje ne mogu da se dogovore ko će u koju klupu u Skupštini: Raspored sedenja utvrdiće Odbor
Skupština Srbije RTS 2 3 - Copyright RTS 2 printscreen

Odluku o rasporedu sedenja tri poslaničke grupe u skupštinskoj sali doneće Administrativni odbor, rekao je danas šef poslaničke grupe koalicije NADA Miloš Jovanović.

Na prethodnoj sednici, predsednik tog odbora Milenko Jovanov rekao je da će uputiti apel poslaničkim grupama koalicija NADA, Moramo - Zajedno i Zeleno-levi blok da se dogovore u vezi s rasporedom sedenja, te da će, ukoliko se ne dogovore, konačnu reč dati Administrativni odbor.

Problem oko rasporeda sedenja poslanika javnost je primetila prilikom održavanja posebne sednice na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić predstavljao izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom, 13. septembra.

Tada je došlo do neslaganja šefa poslaničke grupe koalicije NADA Miloša Jovanovića i zamenika predsednika poslaničke grupe Moramo - Zajedno Aleksandra Jovanovića Ćute.

Jovanović je danas novinarima rekao da je dogovor za raspored sedenja postojao samo za konstitutivnu sednicu Narodne skupštine, te da su se 13. septembra poslanici koalicije NADA, kojih ima 15, smestili tako da se poštovala praksa sedenja u parlamentu odranije.

- Što se sedenja tiče, nikada problema nije ni bilo. Mi smo na konstitutivnoj sednici sedeli onako kakav je bio dogovor za konstitutivnu sednicu. On je važio samo za konstitutivnu sednicu. Mi smo na drugoj sednici o KIM sedeli onako kako je to bilo i ranije, po brojnosti i jačini poslaničkih grupa. Bili smo na svojim mestima. Nekom drugom je bilo važno kako se sedi - rekao je on.

Jovanović je zaključio da će se ubuduće sedeti onako kako to utvrdi Administrativni odbor, a veruje da će se poštovati praksa odranije.

Bonus video:

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike