Vučić se sastao sa predsednikom Gvatemale: Dobar razgovor u sedištu UN - Predsednik se zahvalio Falji na stavu u pogledu KiM!

20.09.2022

15:38

0

Predsednik Vučić učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN do 23. septembra

Vučić se sastao sa predsednikom Gvatemale: Dobar razgovor u sedištu UN - Predsednik se zahvalio Falji na stavu u pogledu KiM!
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas u sedištu UN sastanak sa predsednikom Gvatemale Aleksandrom Eduardom Ðamatei Faljom.

- Izuzetno dobar, otvoren i srdačan sastanak sa predsednikom Gvatemale. Razmenili smo mišljenja o gorućim globalnim i regionalnim temama, ali i o proširenju bilateralne saradnje u brojnim oblastima, poput nastavka učešća studenata iz Gvatemale u programu "Svet u Srbiji“, međusobne podrške u međunarodnim organizacijama, kao i sveobuhvatne ekonomske saradnje - naveo je predsednik Vučić ispod fotografija sa sastanka.

Kako je dodao, zahvalio je predsedniku Falji na doslednom stavu u pogledu jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova i izrazio nadu da će zajedno nastaviti da rade na jačanju ekonomske saradnje, ali i starog i tradicionalnog političkog prijateljstva naše dve zemlje.

 

 

- U tom duhu, sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv predsednika Falje da posetim Gvatemalu - zaključio je Vučić.

Predsednik Vučić učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN do 23. septembra, a sutra će se obratiti na debati svetskih lidera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike